Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Încă un delfin s-a apropiat prea mult de ţărm, la Mamaia

La Constanţa, delfinii le oferă turiştilor demonstraţii nu doar la Delfinariu, ci şi pe mare, în apropiere de ţărm. Un delfin a fost filmat chiar în această dimineaţă, la Mamaia.

de Redactia Observator

la 09.06.2018 , 21:34

La Constanţa, delfinii le oferă turiştilor demonstraţii nu doar la Delfinariu, ci şi pe mare, în apropiere de ţărm. Un delfin a fost filmat chiar în această dimineaţă, la Mamaia, după ce ieri, un alt mamifer marin aproape că a fost scos din apă de câţiva turişti care au ţinut morţiş să se fotografieze cu el.

"Prima dată era aici în larg, în dreptul pescariei. Ne-am uitat puţin la el, s-a jucat, s-a îndepartat. Nu au trecut două minute că am văzut iarăşi un delfin jucăuş, care a mers cu noi câteva minute bune, a înotat în paralel cu plaja", povesteşte Florentina Militaru, localnică.

Florentina Militaru îşi plimbă în fiecare dimineaţă, la răsărit, fiul de opt luni pe plaja de la Mamaia. Pe lângă terapia cu aerosoli, astăzi au avut parte de un spectacol pe mare. În căutare de hrană, un delfin s-a apropiat de ţărm. Sunt văzuţi tot mai des în apropierea staţiunilor de la Marea Neagră. 

Vezi și

Adrian Bilba, directorul Delfinariului din Constanţa: "Ei nu ştiu că a început sezonul şi aşa se întâmplă în iunie. Zona limitrofa a ţărmului este o zonă în care delfinul pescuieste în mod natural."

La adâncimi mici, însă, delfinii pot fi împinşi de curenţi spre mal. Aşa s-a întâmplat ieri, când un pui a fost pus în pericol de câţiva turişti care l-au luat în braţe, ca să se fotografieze cu el. 

Oamenii pot face rău delfinilor. S-a întâmplat anul trecut, pe o plajă din Spania, unde un pui a murit după ce câţiva turişti l-au scos din apă, tot pentru o fotografie. 

Sunt şi cazuri când mamiferele marine încearcă să transmită un semnal de ajutor. 

Delfinul nu se apropie niciodată de mal, unde sunt oameni, decât atunci cand este bolnav.

Asadar, nu incercati sa-l scoateti din apa, nici sa-l impingeti spre larg pentru ca ii faceti rau. Daca vreti sa-l ajutati, anuntati autoritatile.

Mulţi delfini se rănesc în plasele întinse de pescari. Iar când eşuează, sunt în pericol de moarte. Peste o sută de delfini ajung în fiecare an pe ţărmul românesc.

Dacă autorităţile sunt anunţate la timp, pot fi salvaţi şi redaţi mării. Dacă în anii 1940, în  Marea Negră erau aproape 2 milioane de exemplare, acum au mai rămas câteva mii. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri sociale » Încă un delfin s-a apropiat prea mult de ţărm, la Mamaia