Antena Meniu Search
x

Incendiu puternic la etajul 19 al unui bloc din Capitală! Zeci de oameni au fost evacuaţi de urgenţă

A fost infern într-un bloc turn din Bucureşti. Zeci de locatari au fost evacuaţi de urgenţă. Flăcările au înghiţit un apartament aflat la peste 70 de metri

Vezi și

A fost infern într-un bloc turn din Bucureşti. Zeci de oameni, locatari ai unuia dintre cele mai mari imobile din capitală, au fost evacuaţi de urgenţă, după ce un incendiu violent a cuprins etajul 19 al clădirii. Flăcările au înghiţit un apartament aflat la peste 70 de metri deasupra solului.

Sunt primele imagini surprinse de martori, la doar câteva minute după izbucnirea focului. Un copil iese pe balconul unui apartament de la etajele inferioare. Doar câteva niveluri mai sus, la etajul 19, s-a dezlănţuit infernul. Alţi locatari, speriaţi de alarma de incendiu, se grăbesc să iasă din clădirea mamut. 

Alarma a fost data la ora 13, de instalatia de detectare a incendiilor amplasta in anasamblu, moment in care oamenii s-au panicat si au inceput sa iasa rand pe rand. 

Incendiul a izbuncit în zona de sud a Capitalei, într-un apartament din cel mai înalt bloc din zonă. Un detaliu care a îngreunat misiunea pompierilor. Pentru că incendiul s-a produs la peste 70 de metri înălţime, au intervenit cu cea mai mare macara din dotare, de 72 de metri. 

Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta actioneaza de mai bine de 2 ore pentru stingerea incendiului, iar politistii sositi la fata locului au imprejmuit zona si incearca sa afle care a fost cauza producerii acestei nenorociri

Din cauza sistemului de alarmă al clădirii, lifturile s-au blocat.  Salvatorii nu ştiau dacă în interior mai există oameni care au nevoie de ajutor. 

Daniel Vasile, purtător de cuvânt al ISU: "Au fost constituite echipe de cautare salvare pe fiecare etaj. Pe masura ce au inaintat catre etajul 19, nu au fost persoane gasite nici la etajul 19 si nici la etajele inferioare."

Nimeni nu a fost rănit, însă apartamentul de la care a pornit focul a fost distrus în totalitate. Şi locuinţele vecine au suferit pagube, atât din cauza fumului, cât şi din cauza apei folosite la stingerea flăcărilor.

Deocamdată, pompierii nu ştiu care a fost cauza incendiului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Incendiu puternic la etajul 19 al unui bloc din Capitală! Zeci de oameni au fost evacuaţi de urgenţă