Antena Meniu Search
x

Incendiul de la Brădet le-a ars identitatea, visele şi singurul refugiu, celor 17 copii cu nevoi speciale

Vezi și

Focul le-a ars identitatea, visele şi singurul refugiu pe care îl aveau. Cei 17 copii cu nevoi speciale care au supravieţuit incendiului de la Brădet nu mai au nimic. Autorităţile nu au găsit deocamdată nicio soluţie pentru ei. Iar părinţii nici măcar nu au vrut să afle dacă pruncii lor mai trăiesc.

Iulia, Raluca, Dana, Iolanda. Sunt doar câteva dintre numele celor 70 de suflete speciale, care îşi duc zilele în centrul din Brădet, făcut scrum de flăcări. Sunt copii cu dizabilităţi, abandonaţi tocmai din cauza nevoilor pe care le au. 

Incapabili să se apere, 17 dintre ei au fost la un pas să moară în foc. După incendiu, părinţii lor nici măcar nu au sunat să întrebe dacă mai trăiesc sau nu. 

-De foarte multe ori, familia nu doreşte să-şi păstreze legătura... 

Pe acelaşi subiect

Pentru copiii nimănui, domna Simona ţine loc de mamă. De 17 ani le alină durerea şi le strânge dosarele. Doar pe câteva a reuşit să le salveze din foc. Însă cei mai mulţi copii şi-au pierdut în flăcări actele, şi, odată cu ele, trecutul şi identitatea. Nu mai au nici măcar un pat, singurul lor univers şi refugiu. 

-Eu mă identific cu colţişorul meu. Aveau o grămadă de jucării, de cărţi, pe care ei le-au investit emoţional. Astea toate au ars. 

Le-au rămas doar amintirile dureroase. 

-Încercăm să nu-i facem să-şi urască părinţii. Indiferent de ce se întâmplă. 

În cazul lui George, a reuşit. Copilul de 11 ani, abandonat pe când era doar un prunc, şi-a aflat tatăl natural. E muzicant în Spania. Şi îi promite de câţiva ani că o să-l ia şi pe el acolo. 

-M-a amăgit de câteva ori că vine la mine şi nu a venit... 

Băiatul creşte şi el în centrul pentru copii cu dizabilităţi de la Brădet, deşi... nu prea ar avea ce să caute acolo.  

-Eu l-am dus la medic. Medicul mi-a zis că nu are nimic. 

O decizie nedreaptă a adulţilor l-a trimis pe George printre copiii cu probleme. Doar pentru că a spart un geam. 

-A dat o doamnă declaraţie că am făcut crize. Şi aşa am ajuns acolo. 

Doi medici din Bucureşti au vrut să-l adopte, dar bunica lui nu a vrut să semneze. 

-Când ai văzut-o ultima dată, îţi aminteşti?

-Nu. 

-Ultima dată a venit mamă-sa când avea un an jumate la el. 

Suferinţa lor nu a ars odată cu cabana. Mai mult ca oricând, au nevoie de ajutor. Autorităţile nu au găsit deocamdată o soluţie pentru ei. Abia luni, la Consiliul Judeţean, se va face o şedinţă de urgenţă. Până atunci, copiii pot doar să spere că universul lor va fi reconstruit, de la zero, piesă cu piesă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Incendiul de la Brădet le-a ars identitatea, visele şi singurul refugiu, celor 17 copii cu nevoi speciale