Antena Meniu Search
x

Video Începe distribuirea pachetelor alimentare de la UE. Cine poate primi aceste ajutoare

Astăzi începe distribuţia ajutoarelor alimentare, de la UE, pentru cei cu venit minim garantat și alocație de întreţinere a familiei. Cei care se încadrează pentru acest ajutor vor beneficia de 25 de kg de alimente.

de Redactia Observator

la 19.04.2023, 09:14

Vezi și

Adrian Obreja, reporter Observator: "Aceste pachete care cântăresc câte 25 de kilograme conțin făină, ulei, zahăr, mălai, conserve de carne, paste, compot sau gemuri. Vorbim despre demararea distribuției astăzi pentru persoanele care beneficiază de venitul minim garantat și alocația de susținere a familiei. Dacă la finalul acestei tranșe mai sunt pachete, acestea vor fi distribuite persoanelor cu handicap, iar atunci distribuirea se va face în ordinea sosirii, dar și în limita stocului disponibil. Cei care vor să-și ridice pachetele cu ajutoare alimentare de la Uniunea Europeană trebuie să vină la centrele de distribuire cu actele lor de identitate și pe cele ale membrilor familiei."

După cum transmite Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, cei care pot beneficia de aceste pachete alimentare de la UE sunt:

  • Familii și persoane singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat;
  • Familii beneficiare de alocație pentru susținerea familiei;
  • Persoane sau familii aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente sau în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanele care locuiesc în așezările informale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Începe distribuirea pachetelor alimentare de la UE. Cine poate primi aceste ajutoare