Antena Meniu Search
x

Închisoare pentru elevii violenți

Ca să nu existe vorbe la proces, elevii bătăuşi vor afla exact ce păţesc dacă lovesc. Numărul adolescenţilor violenţi creşte de la an la an în şcoli. Cifrele sunt alarmante

Vezi și

Ca să nu existe vorbe la proces, elevii bătăuşi vor afla exact ce păţesc dacă lovesc. Numărul adolescenţilor violenţi creşte de la an la an în şcoli. Cifrele sunt alarmante

Autorităţile au decis să lupte cu violenţa, calculându-le elevilor anii de închisoare. Să le spună cu aliniat, ce prevede legea pentru violenţă. Doar că o pereche de cătuşe nu-i sperie pe tineri.

Un singur pumn face diferenţa. În ani! Ani de înschisoare pentru lovituri. Sau mai grav, mulţi ani de înschisoare pentru omor din culpă. Cazurile de violenţă în şcoli i-au speriat pe specialiştii în drept penal.

Inspectori şcolari, procurori, judecători şi poliţişti au lansat un program de prevenire a violenţei. Îi vor învăţa pe elevi ce prevede codul penal în cazul bătăilor, tâlhăriilor sau al hoţiei.

Pe Bogdan doar ruşinea îl face să nu mai lovească. Dar şi aici există o limită. Condiţia e să nu-l enerveze vreun coleg, aşa cum s-a mai întâmplat.

Dar, unii specialiştii nu s-au înşelat. Au găsit o altă metodă anti-violenţă. Cred că tinerii vor să fie băgaţi în seamă. Şi au deschis un centru, în sectorul 4, unde adolescenţii îşi pot petrece timpul liber.

Adolescenţii sunt realişti. Este foarte complicat pentru autorităţi să lupte cu fenomenul violenţei. Nu există zi fără bătaie în şcoli. Pe mâna poliţiştilor ajung doar câteva sute de elevi într-un an, dar niciunul nu este trimis la închisoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Închisoare pentru elevii violenți