Antena Meniu Search
x

Reacţia ULUITOARE a unui "parcagiu", când a aflat că poate ajunge la închisoare pentru că ia taxă de parcare pe domeniul public

Doi ani de închisoare pentru parcagii. Senatorii au votat noua lege, însă cei care îşi câştigă traiul din traficul cu locuri de parcare nu sunt speriaţi.

Vezi și

Doi ani de închisoare pentru parcagii. Senatorii au votat noua lege, însă cei care îşi câştigă traiul din traficul cu locuri de parcare nu sunt speriaţi. Au primit multe ameninţări în ultimii ani, dar veniturile lor au tot crescut. Cu sinceritate, unii recunosc că, la final de lună, au strâns mai mult decât are un profesor salariul.

Centrul Capitalei, ora prânzului. Să găseşti un loc liber unde să opreşti maşina pentru câteva minute este o adevărată aventură. Parcagiii ţin ocupate locurile de pe domeniul public, unde un şofer îşi poate lăsa maşina. În schimbul unui ciubuc de câţiva lei, oferă acel spaţiu şi promite că  ţine autoturismul în siguranţă. Mulţi lasă această taxă de frica unei zgârieturi sau a unui cauciuc spart.

În zona Unirii, George are mereu clienţi. Cum pleacă o maşină, începe să-şi caute următorul client. Ne spune că a fost muncitor în Germania, iar acum face bani frumoşi în România. 

- Aici de ce nu munceşti? 

Pe acelaşi subiect

- Nu mai vreau să dau taxe la hoţii ăia de pe scaune. 

- În Parlament? 

- Da!

Ştie că senatorii au votat pedepse cu închisoarea pentru ceea ce face el, dar asta nu-l sperie. Din contră: "Mie îmi place. Sunt păzit, dormit, mâncare, 6 luni, doi ani, chiar aş vrea. Nu mai dorm pe stradă."

Un alt parcagiu este convins că nu va ajunge niciodată după gratii, doar pentru că dirijează nişte maşini: "Păi nu au făcut închisoare cei care au făcut tâlhării, au furat şi face pentru noi? Păi la câţi parcagii sunt, Casa Poporului e mică. Ar trebui cât e sus, jos, numai puşcării să fie."

Câştigurile sunt serioase:

- Dacă faci, să zic un milion jumate pe zi! 

- Un milion pe zi, ori 30 de zile? Asta înseamnă 30 de milioane, 3 mii de lei!

- Da, dar vine poliţistul, vreau şi eu un şpriţ!

De la începutul anului, poliţiştii locali din Bucureşti le-au dat parcagiilor peste 2.500 de amenzi, în valoare de 360.000 de lei. Niciuna nu a fost plătită. Mai mult, în timpul raziilor, unii din ei devin extrem de violenţi.

Ca să intre în vigoare, legea exploatării ilicite a locurilor de parcare trebuie să treacă şi de votul din Camera Deputaţilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Reacţia ULUITOARE a unui "parcagiu", când a aflat că poate ajunge la închisoare pentru că ia taxă de parcare pe domeniul public