Antena Meniu Search
x

Incredibil! Trucuri pe care restaurantele fast-food le folosesc pentru a ne face să mâncăm mai mult!

Nu v-aţi gândit niciodată la faptul că vizitele atât de dese în restaurantele de tip fast-food au în spate adevărate strategii? De la mărimea porţiilor până la miros, lanţurile de "mâncare rapidă" folosesc o serie de trucuri pentru a se asigura că cei care le trec pragul vor consuma cât mai mult posibil

În primul rând, fast-food-urile sunt amplasate în zone aglomerate sau în centre comerciale, pentru ca oamenii să mănânce atunci când se duc undeva sau când fac cumpărături.

În al doilea rând, restaurantele folosesc imagini cu produsele lor, pentru a-i face pe potenţialii clienţi să creadă că le e foame. Pentru a profita de componenta socială a mâncatului, fast-food-urile au amplasat mese şi scaune, astfel că oamenii se pot întâlni, pot discuta, având astfel tendinţa să rămână mai mult, scriu cei de la Daily Mail.

De asemenea, muzica are un rol important asupra cantităţii pe care o mâncăm. Cercetătorii au aflat că melodiile lente încurajează clienţii să petreacă mai mult timp într-un anumit loc. Să nu uităm de mirosul din restaurant! Fast-food-urile profită de acest lucru prin folosirea unor arome artificiale, dar şi prin faptul că obligă clienţii să stea la coadă, în loc să fie serviţi la masă.

Trebuie amintită şi comoditatea comandării, mai ales ca unele restaurante oferă posibilitatea de a comanda chiar din maşină. Studiile arată că una dintre principalele influenţe asupra consumului de mâncare este exercitată de uşurinţa accesului.

Meniurile sunt o altă tactică pusă la punct pentru a face clienţii să consume mai mult. În timp ce aceştia cred că economisesc bani, cumpără de fapt produse de care nu au nevoie şi pe care nu le-ar fi achiziţionat dacă nu erau incluse în preţul altora. Studiile arată că, dacă primesc mai multe produse la un preţ similar, oamenii au tendinţa să le mănânce, chiar dacă nu aveau de gând, iniţial.

Foto: Hepta

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Incredibil! Trucuri pe care restaurantele fast-food le folosesc pentru a ne face să mâncăm mai mult!