Antena Meniu Search
x

Un bărbat mascat a băgat spaima în locuitorii din Drumul Taberei. Două femei i-au picat victime

Un individ mascat a băgat spaima în locuitorii din cartierul Drumul Taberei. A intrat peste o tânără în casă, a violat-o şi a fugit cu 600 de lei. Două zile mai târziu a tâlhărit o alta femeie. Ambele victime au fost atacate în propriile case, apartamente aflate la parterul blocurilor. Agresorul se întorsese de doar câteva zile din străinătate, unde a comis alte infracţiuni.

de Redactia Observator

la 22.09.2020, 20:08

Vezi și
  • Bărbatul, recent întors în România, a fost prins de polițiștii de la Investigații Criminale
  • Individul nu avea o țintă clară și ataca locuințele cu geamuri deschise
  • Subiectele zilei sunt în Observator 19, la Antena 1.

De două zile se întorsese individul în ţară atunci când a făcut prima victimă: o tânără de 21 de ani care stă în Drumul Taberei. Fata s-a trezit în miezul nopţii cu bărbatul în casă. Era mascat. A ameninţat-o cu un cuţit, a batjocorit-o şi i-a furat 600 de lei.

Diana Sarca, Poliția Capitalei: Ar fi pătruns pe fereastra locuinței situată la etajul 1.

După încă două zile, o nouă lovitură în acelaşi cartier. De această dată, victima a fost o femeie în vârstă. I-a furat cerceii și verigheta. Bătrâna a fost atât de şocată, încât le-a spus rudelor ce a păţit abia după două zile.

Surse din anchetă spun că bărbatul nu avea o ţintă clară. Pur și simplu căuta locuinţe care să aibă geamurile deschise şi nu i-a fost greu deloc pentru că, în continuare, oamenii fac aceeaşi imprudenţă.

Anchetatorii mai spun că bărbatul de 40 de ani stătea în cartierul Giuleşti și că a ales zona Drumul Taberei pentru că acolo era convins că nimeni n-o să-l recunoască. Poliţiştii români au cerut date şi de la colegii lor din Franţa şi Olanda, acolo unde individul ar fi comis şi alte infracţiuni.

Diana Sarca, Poliția Capitalei: În ambele situaţii, din descriere, din detaliile pe care le-au oferit victimele a rezultat faptul că s-ar putea să fie vorba despre același bărbat. Trebuie să fim noi grijulii cu noi și cu bunurile noastre, să nu lăsăm ușa descuiată, cei care locuiesc la parter sau etajul 1, dacă nu au sisteme de protecție, este bine că atunci când pleacă de acasă sau noaptea să le închidă.

"Daca stai la parter și stai cu geamul deschis te poți astepta la așa ceva", spune o localnică.

Acolo unde omul e precaut, intervine însă inventivitatea hoţilor. Tot în Capitală, de exemplu, membrii unui clan au spart o locuinţă prin metoda "SpiderMan". Unul dintre ei a coborât în rapel şi a intrat prin geam, iar celălalt a spart uşa, spunând victimei că de fapt sunt poliţişti. Au furat tot ce au găsit în locuinţă. Au fost prinşi după o lună.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Un bărbat mascat a băgat spaima în locuitorii din Drumul Taberei. Două femei i-au picat victime