Mare grijă! Îngheţata de cacao, o bombă cu E-uri
Pe aşa o caniculă câţi nu visăm la o îngheţată cu ciocolată? Ne răcoreşte şi ne scoate şi din toropeală. Atenţie însă, experţii în nutriţie şi protecţia consumatorilor trag semnalul de alarmă
Pe aşa o caniculă câţi nu visăm la o îngheţată cu ciocolată? Ne răcoreşte şi ne scoate şi din toropeală. Atenţie însă, experţii în nutriţie şi protecţia consumatorilor trag semnalul de alarmă
Experţii Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor au verificat aproape 30 de produse cu îngheţată cu cacao şi ciocolată. Şi au descoperit că un sfert conţin ciocolată pe etichetă, nu şi-n compoziţie.
Că sunt două sau sunt nouă, conservanţii din îngheţată o colorează, îi dau aromă, iar consumatorilor de dulce, în timp, diverse probleme. Ba cu greutatea, ba cu sănătatea. Din produsele verificate deja, mai bine de o treime nu au menţionată pe etichetă valoarea zaharurilor.
Specialiştii ne recomandă să ne uităm la etichetă şi să alegem produsul cu cele mai puţine ingrediente. "Copiilor ar fi bine să le dăm îngheţata din fructe, pe care de preferat ar fi şi să o facem acasă. Dacă amestecam nişte fructe în iaurt şi îl punem la îngheţat, deja absolut avem un produs natural", spune Şerban Damian, nutriţionist.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰