Antena Meniu Search
x

Inghetata de coliva

Romanul s-a nascut poet, dar si mare inventator. Cea mai noua gaselnita a unor conationali de-ai nostri este inghetata de coliva. Si nu e servita la parastase, ci ca desert special

Vezi și

Oricat de macabru ar suna, inghetata de coliva facuta la Balotesti, langa Bucuresti, aduna in fiecare zi, zeci, chiar sute de pofticiosi. Un produs al bucatariei fusion, cum ar spune expertii in gastronomie. Totusi, un desert cat se poate de autohton si de bisericesc - coliva. Inghetata de coliva. Iar rezultatul nu e nici pe departe unul care te-ar duce cu gandul spre un parastas. Miroase a coliva, are gust de coliva si totusi e foarte, foarte racoritoare.

La ce-i mai rau s-a gandit si cel care a lansat minunatia. Omul nu s-a asteptat niciun minut la rezultate bune. Patron de restaurant de multi ani, s-a lasat pe mana baietilor lui. "Eu chiar le spuneam, in loc sa lansam o ciorba de peste, o saramura, ca tot suntem la lac, ce e asta inghetata de coliva, vine omul suparat la restaurant, noi ii oferim si o inghetata de coliva", spune Gheorghe Mehedintu, patronul restaurantului. Dar inghetata care s-ar potrivi mai degraba la biserica a cucerit foarte repede clientii restaurantului din Balotesti.

Cu zece lei oricine poate savura o inghetata de coliva nu la usa bisericii, ci pe malul lacului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Inghetata de coliva