Antena Meniu Search
x

Înregistrări audio explozive, cu Laura Codruţa Kovesi în rolul principal! În înregistrări, şefa DNA pare că face poliţie politică

Înregistrări audio explozive, cu Laura Codruţa Kovesi în rolul principal! Cele trei fragmente ajunse în posesia mass-media sugerează că şefa DNA intervine în dosare și face poliție politică.

Vezi și

Înregistrări audio explozive, cu Laura Codruţa Kovesi în rolul principal! Cele trei fragmente ajunse în posesia mass-media sugerează că şefa DNA intervine în dosare și face poliție politică.

În mod explicit, Kovesi îi cere unui procuror să ajungă cât mai repede la premier cu anchetele. Kovesi le reproşează subalternilor că nu îşi fac treaba, că "de cinci săptămâni nimeni nu a învinuit pe nimeni în DNA". Şefa DNA mai spune direct: cine s-a speriat sau nu are chef de muncă să plece. 

În înregistrare, Laura Codruţa Kovesi pare să facă referire la dosarul retrocedărilor ilegale din Timişoara, despre care premierul Sorin Grindeanu a vorbit la Sinteza Zilei în chiar prima sa lună de mandat.

Procurorul Jean Uncheşelu, căruia i se adresează Laura Codruţa Kovesi, este cel care l-a trimis în judecată şi pe fostul premier Victor Ponta în dosarul Turceni Rovinari.

La cîteva ore după apariţia înregistrărilor a venit şi reacţia DNA. Într-un comunicat, Direcţia Naţională Anticorupţie susţine că declaraţiile Codruţei Kovesi au fost trunchiate.

Imediat însă după acest comunicat, pe net au apărut ale înregistrări cu şefa DNA în care aceasta vorbeşte despre dosarul deschis după controversata Ordonanţa 13 şi decizia CCR care a stabilit că prevederile legii sunt constituţionale. 

Mai mult, Kovesi le spune clar procurorilor ce au de făcut. 

Dacă în faţa procurorilor, şefa DNA a vorbit despre multe, în  această dimineaţă, Laura Codruţa Kovesi n-a scos un cuvânt. 

Nici adjunctul DNA, procurorul Marius Iacob nu a vrut să spună nimic despre interceptări.

Mult mai vocal a fost Traian Băsescu. 

"Ea trebuie încătuşată, trimisă la beci unde a trimis atâţia oameni nevinovaţi. Pot spune că m-am păcălit când am numit-o, drama este că şi domnul Iohannis i-a dat un mandat", a spus acesta

Traian Băsescu nu s-a oprit aici şi a declarat că Laura Codruţa Kovesi este... o eroare a justiţiei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Înregistrări audio explozive, cu Laura Codruţa Kovesi în rolul principal! În înregistrări, şefa DNA pare că face poliţie politică