Antena Meniu Search
x

Inselaciune in numele unei fetite grav bolnave. Oamenii induiosati de povestea ei au donat banii intr-un cont fals

Familia sustine ca o femeie s-a folosit de povestea fetitei pentru a se imbogati. A postat pe Facebook o fotografie cu informatii reale despre suferinta micutei, care are cancer la ochi si i-a incurajat pe oameni sa doneze intr-un cont fals.

Vezi și

Familia fetitei a depus o plangere la Politie, pentru ca escroaca sa fie prinsa.

Totul a pornit de la o campanie umanitara reala deschisa pe Facebook de parintii Ioanei Gageanu. Fetita are putin peste 7 luni si sufera de o forma agresiva de cancer ocular. Copila trebuia dusa de urgenta in Germania, pentru a fi operata.

Foarte multi oameni au ajutat-o pe copila. Un "pui de om", caruia medicii i-au scos un ochi ca sa ii salveze viata si care trece acum prin sedinte chinuitoare de chimioterapie.

Tot prin intermediul Internetului, cineva a incercat sa se imbogateasca, folosindu-se de suferinta copilei.

"O domnisoara a postat pe contul ei datele Ioanei, insa a postat un cont bancar al unei alte persoane, spunand ca acea persoana este tatal Ioanei", spune Codruta Brustur, matusa fetitei.

Fotografia de pe contul fals a fost distribuita pe Facebook de aproape 19.000 de ori, in mai putin de o luna. Matusa Ioanei a depus o plangere la Politie si a sesizat si banca la care a fost deschis contul fals, care l-a blocat deja.

Daca va fi prinsa, escroaca poate sa petreaca 12 ani dupa gratii. O pedeapsa prea mica pentru o asemenea fapta, pentru vina de a nu fi om.

Familia fetitei are in continuare nevoie de ajutor pentru tratamentul pe care aceasta il urmeaza intr-o clinica din Germania.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Inselaciune in numele unei fetite grav bolnave. Oamenii induiosati de povestea ei au donat banii intr-un cont fals