Antena Meniu Search
x

S-a stabilit cauza incendiului care a distrus Institutul Inimii din Iaşi. Spitalul va fi complet închis câteva luni

Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi e paralizat după focul care a distrus complet un etaj întreg.

Vezi și

Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi e paralizat după focul care a distrus complet un etaj întreg. A ars inima Moldovei, spune cu lacrimi în ochi şeful clinicii. Apa care a oprit flăcările se scurge acum prin pereţii clădirii. Pagubele sunt imense şi imaginile pe care le-am filmat la o zi după incendiu sunt dezolante. Se fac expertize, iar inspectorii ISU verifică etaj cu etaj. Patru instituţii au pornit anchete. 

Nouă ore de foc au ras într-o noapte ultimul etaj al celui mai mare Institut Cardiovascular din Moldova. La lumina zilei, se văd cel mai bine pierderile. Geamuri sparte de care stau agăţate resturi de cutii şi de materiale sanitare. Pe un etaj întreg nu mai există nimic. 

Activitatea medicală este paralizată. Centrul inimii de la Iaşi nu mai salvează pacienţi cu urgenţe cardiovasculare. Apa care a stins flăcările se scurge acum prin pereţi şi iese prin prize. Reţeaua electrică a fost distrusă de foc. 

Aparatura medicală e adunată pe holuri şi înfăşurată în saci de plastic. În spitalul fără pacienţi, păturile sunt întinse pe holuri să absoarbă apa. Iar angajaţii curăţă saloanele. Institutul ar putea fi închis câteva luni.  

Pe acelaşi subiect

Primele trei etaje ale clădirii aparţin Spitalului Clinic Parhon, gestionat de Primăria Iaşi. Următoarele trei sunt ale Institutului de Boli Cardiovasculare, aflat în administrarea Ministerului Sănătăţii. 

Un scurt curcuit la un aparat de sterlizare, cauzat de supraîncălzirea reţelei electrice a aprins un spital care adăpostea 200 de pacienţi. A pus în pericol 18 bolnavi operaţi pe cord şi conectaţi la aparate. Unul dintre ei a murit după evacuare. Inspectorii cer deja măsuri. 

Mangerul Institutului a fost chemat la Minister. Poliţiştii, pompierii, inspectorii de Sănătate Publică, dar şi cei de la ITM fac anchetă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » S-a stabilit cauza incendiului care a distrus Institutul Inimii din Iaşi. Spitalul va fi complet închis câteva luni