Antena Meniu Search
x

Internetul strică relaţii

Internetul a devenit un fel de prelungire virtuală a minţii umane! Avem nevoie de un specialist - căutăm pe internet, vrem să ascultăm melodia preferată - intrăm pe Youtube, nu ne amintim o informaţie - căutăm pe Google. Tot ce dorim se află la două trei clickuri distanţă.

Vezi și

Internetul a devenit un fel de prelungire virtuală a minţii umane! Avem nevoie de un specialist - căutăm pe internet, vrem să ascultăm melodia preferată - intrăm pe Youtube, nu ne amintim o informaţie - căutăm pe Google. Tot ce dorim se află la două trei clickuri distanţă.

Inevitabil, internetul şi-a făcut simţită prezenţa şi în relaţii. Mulţi caută pe online informaţii despre persoane recent întâlnite, care le-ar putea deveni parteneri. În felul ăsta, spun ei, evită să piardă timpul cu cineva care s-ar putea să nu li se potrivească. Chiar dacă este o practică foarte des întâlnită, există şi situaţii în care "scotocitul" pe internet poate compromite o relaţie abia începută.

Internetul leagă şi dezleagă când vine vorba de relaţii, adică fie apropie oamenii, fie îi desparte chiar şi pe cei cu relaţii vechi de ani de zile. Acelaşi efect îl poate avea, însă, şi în cazul cuplurilor proaspăt formate. Studiile arată că majoritatea celor care au acces la internet, caută online informaţii despre persoanele nou-întâlnite.

Căutatul acestor informaţii pe internet nu are nimic de a face cu indiscreţia, spun specialiştii. Până la urmă, oricine îşi publică fotografiile sau datele personale online, ştie că acestea pot fi vizualizate de oricine. În plus, dorinţa de a şti cât mai multe despre noua persoană din viaţa noastră este cât se poate de firească.

Iar ajutorul este cum nu se poate mai binevenit, dacă ţinem cont că unele persoane aleg să mintă pentru a-şi crea o imagine cât mai apropiată de ceea ce cred ele că ne-am dori.

Aşadar, dacă vă gândiţi să vă cosmetizaţi imaginea în ochii cuiva, nu uitaţi că informaţiile pe care le-aţi dezvăluit deja pe internet vă pot da de gol. Şi chiar dacă încercaţi să vă ştergeţi urmele, specialiştii spun că în realitate nu toate datele pe care să le-aţi retras din spaţiul online sunt de negăsit.

Indiferent că vă interesaţi în detaliu despre o altă persoană sau nu, important este şi să aveţi delicateţea de a nu vă da de gol. Dacă totuşi se întâmplă, unele persoane se simt chiar flatate de această situaţie.

Cel mai sigur este să nu minţim o persoană pe care o vrem în viaţa noastră. Dacă ne place, ar trebui să ne placă pentru ceea ce suntem cu adevărat. În plus, mai devreme sau mai târziu, va afla că i-am servit o colecţie de neadevăruri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Internetul strică relaţii