Antena Meniu Search
x

OBSERVATOR SPECIAL: Lovitura pentru industria cosmetica! Produsele nu mai pot fi testate pe animale

Cosmeticele sunt o parte esentiala din viata oricarei femei, iar industria cosmetica din Uniunea Europeana are o cifra de afaceri de 71 de miliarde de euro, doar anul trecut. Acum, insa, cei de la Bruxelles au decis ca niciun produs testat pe animale sa nu mai vada lumina galantarelor.

Vezi și

Produsele cosmetice sunt nelipsite din casa majoritatii romanilor. Dar, pentru ca un produs sa ajunga in magazine, trebuie sa fie indelung testat. Pana acum, cea mai mare parte a experimentelor s-a facut pe animale.

Asa se face ca, organizatiile de protectie a animalelor militeaza de un deceniu pentru stoparea testarii produselor cosmetice pe animale. Acum au invins, cel putin in Uniunea Europeana.

Eliminarea treptata a produselor testate pe animale a inceput din anul 2003. Asta nu inseamna ca toate firmele producatoare au renuntat sa-si mai incerce produsele pe animale. Milioane de vietati au murit, din cauza ca oamenii de stiinta care perfectionau produsele nu nimereau din prima chimicalele pe care omul le-ar fi putut suporta. Insa, sunt si firme care, de la bun inceput, s-au declarat impotriva utilizarii unor astfel de teste. Si, treptat, au dezvoltat alte metide de producere a cosmeticelor.

Suferinta animalelor a ajuns si la urechile Comisiei Europene care, inca din 2002 a facut o lege care sa interzica testarea produselor cosmetice pe animale. Legea, insa, a intrat in vigoare un an mai tarziu si prevedea ca timp de un deceniu, cosmeticele testate sa fie complet retrase din tarile Uniunii.

Si alternativa exista. Trebuie doar ca producatorii sa se conformeze regulilor. Iar daca nu o fac, cei de la Comisia Europeana stiu cum trebuie sa procedeze.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » OBSERVATOR SPECIAL: Lovitura pentru industria cosmetica! Produsele nu mai pot fi testate pe animale