Antena Meniu Search
x

Vin scumpirile! Litrul de motorină, la pompă, a trecut de 6 lei

Intrăm rapid în toamna scumpirilor. Iar preţul majorat la pompă este primul semnal. Litrul de motorină a trecut de şase lei.

Vezi și

Intrăm rapid în toamna scumpirilor. Iar preţul majorat la pompă este primul semnal. Litrul de motorină a trecut de şase lei, iar luna aceasta vom plăti primele facturi majorate la gazele naturale. Urmează încă un şoc în piaţă, spun analiştii: se va scumpi şi energia electrică, iar cursul valutar va fi puternic afectat. Vedem acum cu ce sfaturi vin economiştii.

Preţurile la pompă, în unele benzinării, au depăşit deja pragul critic de şase lei pentru un litru de motorină. Iar în câteva luni ar putea ajunge la 6,5 lei, spun analiştii. Asta în condiţiile în care, anul trecut, în toamnă, un litru de motorină costa 4 lei şi 60 de bani.

Şi gazele naturale sunt mai scumpe de la 1 august cu aproape 6%. Românii vor plăti facturile majorate începând cu această lună. Şi trebuie să ne pregătim şi pentru scumpiri la energie. Ar putea ajunge până la 3,5 la sută. Toate se vor resimţi la raft. Preţul la alimente va fi calculat în funcţie de presiunile din piaţă. Iar epidemia pestei porcine ar putea antrena majorări şi la alte produse. 

În plus, economiştii avertizează că preţurile ar putea fi artificial crescute de către producători şi distribuitori. Asta după creşterile salariale din sectorul bugetar. 

Avertismentele instituţiilor financiare internaţionale sunt dublate şi de foşti miniştrii ai Finanţelor. Va fi o toamnă grea pentru românii îndatoraţi la bănci. 

Despre prudenţă vorbesc toţi experţii care văd şi în piaţa de la noi semnele perioadei critice de acum 10 ani. Înainte de a izbucni criza finaniară globală. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Vin scumpirile! Litrul de motorină, la pompă, a trecut de 6 lei