Antena Meniu Search
x

Noi inundaţii în localităţi din nordul ţării

Mai multe zone din nordul României au fost, miercuri seara, sub avertizări meteo imediate de cod portocaliu sau chiar cod roşu de ploi torenţiale.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 12.06.2019, 21:58

Mai multe zone din nordul României au fost, miercuri seara, sub avertizări meteo imediate de cod portocaliu sau chiar cod roşu de ploi torenţiale.

S-au înregistrat chiar şi 50 de litri pe metrul pătrat în Maramureş şi Bistriţa Năsăud, iar localnicii au fost avertizaţi prin RO ALERT să se adăpostească.

Li s-a transmis următorul mesaj: "Pentru evitarea producerii unor situații de urgență care pot afecta viața și bunurile, facem un apel pentru populația din zonele vizate, ca pe timpul manifestării fenomenelor, să rămână în spații închise care le asigură protecția.

De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și App Store".

Din fericire, până acum nu au fost raportate victime, dar din nou vorbim de pagube deosebite, numeroase curţi, gospodării şi terenuri agricole fiind inundate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Noi inundaţii în localităţi din nordul ţării