Antena Meniu Search
x

Furtunile şi inundaţiile au făcut prăpăd în mai multe judeţe (Video)

Vremea extremă nu ne iartă, nici măcar la final de mai. Iar toate avertizările meteorologilor s-au adeverit. Furtunile puternice au făcut prăpăd, iar inundaţiile au afectat mai multe judeţe. Specialiştii au emis un cod roşu de viitură în judeţul Bistriţa-Năsăud, unde zeci de oameni au fost evacuaţi.

de Redactia Observator

la 21.05.2019, 16:47

Vezi și

Vremea extremă nu ne iartă, nici măcar la final de mai. Iar toate avertizările meteorologilor s-au adeverit. Furtunile puternice au făcut prăpăd, iar inundaţiile au afectat mai multe judeţe. Specialiştii au emis un cod roşu de viitură în judeţul Bistriţa-Năsăud, unde zeci de oameni au fost evacuaţi din calea apelor.

Avertizarea de cod roşu a fost emisă în această dimineaţă pentru mai multe localităţi din Bistriţa Năsăud. Oamenii au fost alertaţi prin sistemul Ro Alert că există riscul de viituri majore. În Budacu de Jos, 20 de familii din 9 gospodării au fost evacuate.

Zeci de persoane din mai multe judeţe, evacuate din cauza inundaţiilor

În Viișoara, 2 adulți și 2 copii au fost evacuaţi de echipele de intervenţie. Unde s-a putut, animalele din gospodării au fost puse la adăpost.

În Mureş, autorităţile au luat decizia construirii unui dig din tablă şi saci de nisip pe râul Niraj. Oamenii speră că astfel vor evita situaţia de acum o săptămână când viiturile venite de pe versanţi au inundat mai multe gospodării.

În Harghita, două femei, un bărbat şi un bebeluş de patru luni au fost evacuaţi azi noapte după ce apa a inundat 120 de gospodării din localitatea Suseni. 

Inundaţii au fost în mai multe localităţi şi nu doar produse de viituri.

În Rădăuţi, Suceava, după jumătate de oră de ploaie, sistemul de canalizare s-a înfundat.

Bărbat rănit în Bucureşti, după ce un copac a căzut peste el

Iar în restul ţării, vijeliile au făcut prăpăd. În Bucureşti, o furtună de câteva zeci de minute a dat peste cap traficul din oraş şi a produs pagube serioase. 

Un pieton care aştepta autobuzul a fost rănit de un copac care s-a prăbuşit peste el. 

În total, şase copaci au fost smulşi din rădăcini în București, un stâlp a căzut pe o maşină în Jilava, iar vântul puternic a spulberat elemente de pe faţada unui bloc din Sectorul 4.

Au fost probleme şi pe căile ferate. Avarii pe reţeaua de alimentare cu energie electrică au produs întârzieri de zeci de minute. O garnitură care venea de la Constanţa spre Bucureşti a rămas blocată trei ore între Islaz şi Brăneşti. 

La biroul de informaţii din Gara de Nord oamenii au aşteptat explicaţii.

O rupere de nori a afectat şi mai multe regiuni din Prahova. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În plus un copac căzut pe cablurile electrice a provocat şi un incendiu la o locuinţă. Din fericire nimeni nu a fost rănit. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Furtunile şi inundaţiile au făcut prăpăd în mai multe judeţe (Video)