Antena Meniu Search
x

Învăţătoarea șpăgară se temea de sărăcie. După tot scandalul, acum e la catedră

Învăţătoarea înregistrată în timp ce le cerea bani părinţilor a fost din nou audiată azi. Se consideră nevinovată. Deşi există dovezi clare nu doar că le-a cerut bani părinţilor, ci şi că le-a vorbit urât atunci când atenţiile nu au fost pe placul ei.

Vezi și

Şi părinţii elevilor sunt chemaţi de două zile să depună mărturii pentru plocoanele date. Dar detaliile sunt secrete. Ca să nu păteze imaginea şcolii, spun ei. În tot acest timp, învăţătoarea rămâne la catedră.

Abia azi, învăţătoarea de la Şcoala 10 a fost oficial în audieri.

 După ce şi-a terminat orele, învăţătoarea a fost chemată la comisia de anchetă. A dat explicaţii în faţa colegilor ei.

Doamna s-a oferit să plătească părinţilor contravaloarea acelor să zicem mici daruri către personal tocmai în sensul că tocmai nu vroia să ofenseze prin conţinutul sărăcăcios, a spus avocata învățătoarei.

Învăţătoarea se scuză: nu erau daruri pentru ea. Erau pentru alţii.

Nu trebuie să recunoască absolut nimic pentru că filmul confirmă anumite acţiuni, spune însă inspectorul şcolar din comisia de anchetă a ISMB.

Părinţii au fost chemaţi încă de aseară să depună mărturii. În formularul comisiei de anchetă, unul dintre părinţi a bifat că au fost date cadouri din partea clasei atât directorilor, cât şi bibliotecarei, agenţilor de pază şi cadrelor didactice.

În scris a fost simplu. Verbal, însă, mărturiile au fost. condiţionate.

Să nu înregistrăm nimic, s-a dat destul la presă, într-un cuvânt să muşamalizăm tot ce s-a întâmplat, spune o mamă de elev.

Părinţii au fost chemaţi din nou să depună mărturie, în această seară. Iar ancheta va continua şi mâine. Legal, totul trebuie făcut din două în două zile.

Şi aceasta este cea mai scurtă variantă. În stil românesc, zilele se pot "prelungi" în funcţie de voinţa anchetatorilor.

În tot timpul acesta, învăţătoarea rămâne la catedră, în contact cu elevii.

Şi nu e singurul caz de acest gen. Şpaga la BAC s-a lăsat cu urlete, dar la final.

Fosta directoare Costica Vărzaru are proces pentru luare de mită. Legea nu face legătură între ancheta pentru şpagă şi meserie. Aşa că profesoara Vărzaru predă în continuare. Chimia.

Un alt caz anchetat: o învăţătoare care îşi teroriza elevii. Când a izbucnit scandalul, a plecat de la şcoală în concediu medical. Nu s-a mai apropiat de copiii, dar a scăpat şi de anchetă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Învăţătoarea șpăgară se temea de sărăcie. După tot scandalul, acum e la catedră