Antena Meniu Search
x

Video Investiţie de 4 milioane de euro pe aeroportul din Cluj-Napoca: Scanere 3D care detectează orice obiect în câteva secunde

Premieră pe aeroportul din Cluj-Napoca. Ieri au fost puse în funcţiune noile echipamente de scanare a bagajelor, capabile să detecteze orice obiect interzis în doar cateva secunde, fără desfacerea bagajului. În acest mod, spun autoritatile, se reduc mult şi timpii de aşteptare în aeroport.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 15.05.2021, 09:52

Vezi și

Noile echipamente de scanare a bagajelor de mână de pe aeroportul din Cluj-Napoca au costat aproape 4 milioane de euro. 98% din bani au provenit de la Uniunea Europeană. Acestea sunt asemenătoare cu un computer tomograf, iar nivelul de siguranţă creşte semnificativ.

Alex Prunean, reporter Observator: "Agentul de securitate vede pe acest ecran o imagine 3D a fiecărui obiect aflat în bagaj, astfel că pasagerii nu mai sunt nevoiţi să pună pe bandă separat aparatele electronice sau lichidele".

Echipamente la standard mondial

"E un laptop, feon, îl vedeţi? Foarte uşor se poate vedea". Echipamentele au sosit pe aeroportul din Cluj încă de anul trecut, dar pandemia a amânat instalarea lor.

Pe acelaşi subiect

David Ciceo - director Aeroportul Cluj: "Este un proiect foarte important pentru că aceste echipamente sunt la standard mondial, suntem primii în România şi printre primii în EUROPA şi aduc mari facilităţi".

Noile aparate nu doar că sporesc nivelul de securitate dar reduc mult şi timpii de aşteptare.

În cadrul aceluiaşi proiect european, astfel de echipamente vor fi puse în funcţiune şi pe aeroporturile din Iaşi, Suceava şi Bucureşti Băneasa. Valoarea totală a proiectului depăşeşte 11 milioane de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Investiţie de 4 milioane de euro pe aeroportul din Cluj-Napoca: Scanere 3D care detectează orice obiect în câteva secunde