Antena Meniu Search
x

Ioan Niculae ar fi prejudiciat statul cu 130 de milioane de dolari

Gazele ieftine l-au făcut pe Ioan Niculae să plătească. scump. Cel mai bogat român e urmãrit pentru instigare la abuz în serviciu şi spălare de bani. E coleg de dosar cu prietenul său, Adriean Videanu

Vezi și

Gazele ieftine l-au făcut pe Ioan Niculae să plătească. scump. Cel mai bogat român e urmãrit pentru instigare la abuz în serviciu şi spălare de bani. E coleg de dosar cu prietenul său, Adriean Videanu

Fostul ministru i-ar fi oferit preţuri preferenţiale la gaz, iar statul a fost prejudiciat cu 130 de milioane de dolari. Numele miliardarului apare şi în dosarul fostei şefe DIICOT. El i-ar fi dat Alinei Bica o mită de peste 3 milioane de euro ca să-l scape de închisoare.

Oficial, nu au nicio relaţie. Neoficial, sunt prieteni de peste 20 de ani.

Fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu l-ar fi favorizat pe patronul imperiului Interagro. Iar prietenia lor a prejudiciat statul cu 130 de milioane de dolari. Videanu a aprobat în Guvern acte şi a folosit Romgaz în interesul privat al societăţii deţinute de miliardarul din Teleorman. Ioan Niculae a fost audiat astăzi o oră şi jumătate la DIICOT.

Numele miliardarului apare şi în dosarul fostei şefe a DIICOT, Alina Bica. Aceasta ar fi luat de la Niculae 3 milioane şi jumătate de euro mită ca să-l scape de dosar.

Ioan Niculae îşi apără averea de peste 1 miliard de euro. Zimnicea este capitala oficială a imperiului său. Zeci de firme, fabrici şi depozite de cereale, terenuri şi case sunt în proprietatea miliardarului. Ioan Niculae şi-a întins afacerile şi proprietăţile în tot judeţulTeleorman, dar şi în Giurgiu, Prahova şi Bucureşti. Doar în Capitală deţine o casă, un apartament şi zece terenuri.

Un împărat cu afaceri în energie, turism şi agricultură. Niculae deţine o colecţie impresionantă de maşini de lux, un avion, un yaht şi un tab pe care-l foloseşte la vânătoare. A cheltuit zeci de mii de dolari doar ca să aducă în ţară din Africa un elefant, ca trofeu de vânătoare.

Ioan Niculae a fost un domn.cu Domniţa. Soţia lui. Într-un divorţ, mai mult formal, o mare parte din averea lui, ar putea ajunge la ea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Ioan Niculae ar fi prejudiciat statul cu 130 de milioane de dolari