Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Istanbulul s-a mutat pentru două zile la Bucureşti, în parcul Herăstrău

Sute de oameni au respirat şi au mâncat turceşte. De la chifteluţe, până la şuberek sau îngheţată, totul a avut nume turcesc. Şi ingrediente asemenea.

de Redactia Observator

la 17.05.2014 , 20:28

 Sute de oameni au respirat şi au mâncat turceşte. De la chifteluţe, până la şuberek sau îngheţată, totul a avut nume turcesc. Şi ingrediente asemenea.

Românii au fost curioşi să guste bucatele cu iz de Bosfor. Totuşi, cel mai căutat fel de mâncare a rămas şaorma. În Herăstrău a fost azi ca în bazarele din Istanbul. Vânzătorii şi-au îmbiat clienţii cu zeci de bunătăţi. Tradiţionale. Şi sută la sută turceşti.

Şi au avut mare succes. Mai ales că trecătorii puteau să vadă cum sunt făcute. Şi să admire măiestria bucătarilor, veniţi de peste Marea Neagră.

Vezi și

Ceaiul, cafeaua şi îngheţata turcească sunt deja cunoscute de români. La fel şi chiftelele sau micii. Însă, de departe, cel mai mare succes l-a avut şaorma. Cu de toate. Festivalul Turcesc se încheie mâine seară, aşa că cei care poftesc la baclavale şi sarailii mai au vreme să ajungă.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri sociale » Istanbulul s-a mutat pentru două zile la Bucureşti, în parcul Herăstrău