Antena Meniu Search
x

Zăpada cât casa a izolat zeci de sate în România, în a treia zi de viscol şi ger. Imagini cutremurătoare din ţară

Trei zile de viscol au izolat localităţi întregi din sudul şi estul ţării. Oamenii afectaţi cer ajutor în continuu, drumurile spre casele lor sunt blocate.

Vezi și

Trei zile de viscol au izolat localităţi întregi din sudul şi estul ţării. Oamenii afectaţi cer ajutor în continuu, drumurile spre casele lor sunt blocate, bătrânii nu mai au alimente şi medicamente. Au fost sute de misiuni de salvare. Echipele Observator au ajuns în câteva judeţe paralizate de zăpadă şi viscol. Cu lopata în mână au croit drumuri spre sate şi au salvat o femeie bolnavă care a leşinat pe stradă. Sunt imaginile unei Românii blocate de cele mai geroase zile de februarie. 

Sunt mesaje disperate care vin din zonele unde viscolul, gerul şi zăpada au pus oamenii în situaţii extreme. Frigul i-a îngenuncheat pe cei cu probleme de sănătate. În Bucureşti, o femeie care se întorcea de la medic a leşinat pe stradă. O echipă Observator a stat lângă ea şi s-a asigurat că rămâne conştientă până la sosirea ambulanţei. 

Femeia de 30 de ani a ajuns în siguranţă la Spitalul Judeţean Ilfov. Ambulanţele au ridicat oameni căzuţi pe stradă şi la Iaşi. De când a început coşmarul,  au fost mii de apeluri de ajutor şi sute de misiuni de salvare. Printre oamenii aflaţi în situaţii critice au fost 16 gravide şi 25 de copii. 

În Călăraşi, zăpada a închis toate drumurile. O asistentă medicală nu s-a putut întoarce la copilul rămas singur acasă. 

Drumul către un azil de bătrâni din judeţ l-au croit azi oamenii locului cu lopata. I-au ajutat şi reporterii noştri.

Un sat din nordul judeţului Teleorman e izolat de trei zile. Disperaţi, localnicii au filmat uliţele albe, în speranţa că aşa vor vedea şi autorităţile ce se întâmplă în judeţul lor. 

Copiii cu febră au fost scoşi cu şenilatele din sate şi duşi la spitalele din Constanţa. Au căutat drumurile cele mai scurte şi-au traversat câmpurile. 

Echipajele ambulanţei au făcut eforturi să ajungă acolo unde apelurile au anunţat situaţii la limită. 

În Călăraşi, bătrânii satelor s-au ajutat unii pe alţii cu alimente. Animalele au fost închise în adăposturi, ca să fie ferite de viscol. 

Acolo unde utilajele n-au răzbit troienele, oamenii se uită spre cer şi aşteaptă ca 1 martie să le aducă primăvara. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Zăpada cât casa a izolat zeci de sate în România, în a treia zi de viscol şi ger. Imagini cutremurătoare din ţară