Antena Meniu Search
x

Jandarmi în misiuni speciale. Un pluton întreg îşi riscă viaţa în transporturi de bunuri de mare valoare

În fiecare zi, un pluton aparte de jandarmi îşi riscă viaţa în misiunile de transport special despre care puţini ştiu că au loc.

Vezi și

În fiecare zi, un pluton aparte de jandarmi îşi riscă viaţa în misiunile de transport special despre care puţini ştiu că au loc. Pe mâna lor ajung în fiecare zi bunuri de valori nemăsurate, lingouri de aur, opere rare sau sute de milioane de euro, iar jandarmii sunt responsabili pentru ele şi pentru cei care le deţin. Iată cum decurge un astfel de transport extrem de riguros şi de valoros.

În banalul unei zile de vineri, o mână de jandarmi speciali încep o misiune de maximă discreţie şi securitate. 

Valoarea bunului ce trebuie transportat nici nu poate fi estimată, iar dacă misiunea dă greş, efectele sunt ireparabile. Sigurul care are toate datele este comandantul de pluton. El le face mai întâi instructajul colegilor săi, timp în care, nimeni nu se mai apropie de locaţia respectivă pe o rază de câţiva metri. 

Maşina aparţine, întotdeauna, celui care solicită tranpsortul şi este verificată amănunţit, înainte. Obiectul transportului nu poate fi atins decât de cel care este beneficiar, iar înainte de plecare se semnează, obligatoriu, un proces verbal . 

Daniel a ales în urmă cu trei ani, să înfrunte riscul în fiecare zi. 

Lt. Daniel Burcea, comandant de pluton: 

Fiindcă este o misiune interesantă, dinamică, suntem tot timpul în mişcare, sunt multe pericole la care suntem supuşi dar este şi o misiune frumoasă. Pe lângă valoarea foarte mare pe care o avem de protejat, trebuie să asigurăm viaţa şi integritartea corporală a membrilor echipajului, inclusiv reprezentanţii beneficiarilor. 

lt. Dragoş Pârvu, Jandarmeria Română:

Membri echipajului trebuie să aibă încredere deplină unii în alţii. să se sincronizeze şi să comunice în cele mai bune condiţii. Suntem potenţialele ţinte ale elementelor infractoare, suntem conştienţi de acest lucru 

Banca Naţională a României, Autoritatea Electorală sau Muzeul de Istorie se numără printre instituţiile care apelează cel mai des la profesioniştii pentru tranporturi speciale. 

Lt. Daniel Burcea, comandant de pluton: 

Avem recompensa morală că ne-am făcut bine treaba, că am ajuns teferi acasă şi mulţumiri din partea beneficiarului. 

Jandarmeria Română are oameni specializaţi pe astfel de misiuni de risc în fiecare judeţ iar săptămânal, jandarmii speciali le duc la bun sfârşit. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Jandarmi în misiuni speciale. Un pluton întreg îşi riscă viaţa în transporturi de bunuri de mare valoare