Antena Meniu Search
x

Avertisment pentru părinți de sărbători: Jucăriile contrafăcute pot fi periculoase pentru copii

În 2017, Moş Crăciun nu trebuie să fie doar bogat, ci şi. bine documentat. Copiii au pretenţii clare.

Vezi și

În 2017, Moş Crăciun nu trebuie să fie doar bogat, ci şi. bine documentat. Copiii au pretenţii clare. Păpuşile trebuie să fie neapărat personaje din poveşti, iar maşinuţele - miniaturi ale bolizilor de lux. Există însă şi capcane. Jucăriile contrafăcute, deşi se vând cu preţuri atractive, ascund probleme care pun în pericol sănătatea celor mici.

China, Vietnam sau Indonezia. Sunt ţările din care România importă cele mai multe jucării. Iar comercianţii clandestini fac profituri uriaşe din vânzarea lor. Recunosc, însă, că se poate şi altfel, cum au descoperit reporterii Observator cu o cameră ascunsă.

Comisia Europeană a lansat şi un sistem de alertă prin care consumatorii pot verifica dacă jucăria pe care au cumpărat-o este sau nu periculoasă. Trebuie doar să completeze câteva câmpuri şi, imediat, vor obţine un certificat complet de analiză.

Vestea bună este că din ce în ce mai mulţi părinţi ţin cont de calitatea jucăriilor şi nu pun preţul pe primul plan.

Anul trecut, România a importat jucării în valoare de peste 50 de milioane de euro. Majoritatea au fost aduse din China.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Avertisment pentru părinți de sărbători: Jucăriile contrafăcute pot fi periculoase pentru copii