Antena Meniu Search
x

Jucăriile moderne au înlocuit tableta şi astfel părinţii răsuflă uşuraţi

Părinţii îşi ţin cu greu copiii departe de tehnologie, în era tabletelor şi a telefoanelor inteligente. Însă, producătorii de jucării susţin că au găsit soluţia

Vezi și

Părinţii îşi ţin cu greu copiii departe de tehnologie, în era tabletelor şi a telefoanelor inteligente. Însă, producătorii de jucării susţin că au găsit soluţia. Au venit cu obiecte interactive, care folosesc figuri geometrice, pentru o viziune tridimensionale. Adică, bărci, case sau avioane. Psihologii avertizează că dependenţa de gadgeturi poate provoca copiilor tulburări de personalitate. 

Albert are 8 ani, iar jucăria lui preferată este tableta. Astăzi, câteva figuri geometrice i-au atras însă mai mult atenţia. Din formele hexagonale, pătrate sau triunghiulare băieţelul, a reuşit să construiască o coroană. 

Jocul poate fi folosit chiar de la doi ani, când copilul începe să înţeleagă cum se construieşte. Fratele lui Albert tocmai a împlinit această vârstă. Iar mama lor se bucură că, astfel, îi poate ţine pe cei doi copii departe de tehnologie.

Tehnologia e foarte bună însă când vine vorba să le uşureze viaţa părinţilor. Oliţa cu săculeţ biodegradabil nu mai trebuie spălată, iar cădiţa inteligentă aproape că spală copilul singură.

Folosită excesiv de către copii tehnolgia poate duce de la probleme ale ochilor, până la tulburări de personalitate. 

Statisticile arată că atât copiii, cât și tinerii folosesc gadgeturile de cinci ori mai mult decât este recomandat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Jucăriile moderne au înlocuit tableta şi astfel părinţii răsuflă uşuraţi