Antena Meniu Search
x

Patru judeţe din vestul României au fost sub cod roşu de ploi, inundaţiile înghiţind localităţi întregi (Video)

România devine tărâmul apelor. Nicio zi fără ploi şi nicio zi fără mesaje Ro-Alert de avertizare a populaţiei. Patru judeţe din vestul ţării au fost sub cod roşu de ploi torenţiale, iar inundaţiile au înghiţit localităţi întregi. În Timiş, situaţia este dramatică: trei adulți și cinci copii au fost evacuați cu barca de pompieri după ce o viitură a făcut ravagii.

de Redactia Observator

la 18.06.2020, 20:06

Vezi și
  • Județele Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara și Arad au fost joi sub cod roșu de ploi torențiale.
  • Sute de gospodării din diferite localități au fost inundate.

O mamă îşi ţine copilul strâns la piept. A apucat doar să-l înfăşoare într-o pătură, când a venit viitura. Pompierii i-au evacuat cu ajutorul bărcilor. Cinci copii şi doi adulţi au aşteptat salvarea din casele distruse. Pompierii au reuşit să mai salveze câteva animale din apele învolburate. 

Motopompele pompierilor funcționează încontinuu de mai bine de cinci ore pentru a trage apa din această zonă. Aici, nivelul acesteia ajungea până la brâu. Dovadă sunt urmele de pe gard.

Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara şi Arad au fost azi sub codu roşu de ploi. În judeţul Hunedoara, afluenţii Streiului au făcut prăpăd în satele prin care trec. Apa a intrat în curţi, în case şi în beciuri. În comuna Băcia, zeci de gospodări sunt indundate. 

Viiturile au adus la vale tone de gunoaie. Pe lacul de acumulare Bucium Orlea, de lângă Haţeg, pluteşte un strat gros de deşeuri. 

În Caraş-Severin, Drumul Naţional 58 a fost închis din cauza viiturii. În unele locuri, adâncimea apei ajungea şi la jumătate de metru. În satele Iaz şi Zorlenţu Mare, a fost nevoie de intervenţia pompierilor pentru a scoate apele din curţile oamenilor, iar Caransebeşul s-a transformat într-o mică Veneţie. 

Iar în oraşul arădean Lipova, torenţii scurşi de pe dealuri au măturat totul în cale. Pentru că şanţurile nu au fost curăţate la timp, puhoaiele au inundat zeci de gospodării. 

Vestul, nordul şi centrul ţării se află sub cod portocaliu de furtuni până la ora 23. Dar ploile vor continua încă o săptămână, iar avertizările de furtună şi inundaţii vor mai apărea şi în zilele următoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Patru judeţe din vestul României au fost sub cod roşu de ploi, inundaţiile înghiţind localităţi întregi (Video)