Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Jumatate de miliard de euro pentru programul "Prima Casa"

"Prima Casa" are bani destui. Statul pune la bataie jumatate de miliard de euro pana la sfarsitul anului.

de Redactia Observator

la 30.03.2013 , 00:09

Cu alte cuvinte, peste 20.000 de locuinte ar putea fi achizitionate prin programul Guvernului. Exista insa si o problema. Bancile sunt tot mai stranse la punga cand vine vorba de imprumuturi in euro.

Desi sunt construite inainte de 1990, apartamentele vechi sunt cele mai cautate de pe piata. Iar cei care vor sa le cumpere au la dispozitie, in continuare, programul "Prima Casa".

Conditiile sunt aceleasi ca anul trecut. Statul garanteaza jumatate din valoarea creditului acordat de banca, iar clientii bancilor platesc un avans de numai 5%.

Vezi și

"Un apartament de doua camere, decomandat, cu o suprafata de 54 de metri patrati utila, intr-un imobil construit in 1982costa in jur de 46.000 de euro", spune Dragos Vilceanu, presedintele Asociatiei Brokerilor Imobiliari.

Preturile, in marea majoritate, sunt negociabile. Nu sunt multi cei care trec pragul unei case, iar proprietarii sunt dispusi sa mai scada preturile.Numai anul trecut, apartamentele s-au ieftinit cu 5-6%.

Un obstacol pentru cei care vor sa achizitioneze o locuinta cu garantia statului ar fi bancile, care acorda mai greu imprumuturi, mai ales in euro. Doua banci importante de pe piata promoveaza in special creditele in lei si nu mai acorda "Prima Casa" in euro. Suma finantata va scadea cu cel putin 30%, datorita valorii ratei.

De la inceputul anului 2009, 87.000 de romani si-au achizitionat locuinte prin programul "Prima Casa".

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Ştiri sociale » Jumatate de miliard de euro pentru programul "Prima Casa"