Antena Meniu Search
x

Justin Capră, pensionarul care revoluţionează ştiinţa

Ideile lui ar putea revoluţiona omenirea, dar din păcate este foarte posibil să rămână simple idei. Românul care a inventat primul rucsac zburător se luptă cu lipsa banilor.

Vezi și

 Ideile lui ar putea revoluţiona omenirea, dar din păcate este foarte posibil să rămână simple idei. Românul care a inventat primul rucsac zburător se luptă cu lipsa banilor. Justin Capră are vise mari, dar o pensie prea mică.

Singur, într-o căsuţă din lemn din Filipeştii de Pădure, Justin Capră şi-a creat o lume a lui. Înconjurat de jucării, cum îi place să le spună invenţiilor lui, lipeşte, modifică. Revoluţionează ştiinţa.

La 82 de ani, Justin Capră mai are multe de arătat. Invenţiile sale continuă să uimească lumea. Până şi NASA a rămas uluită de omul care la 25 de ani a gândit rucsacul zburător.

"Cine vrea, găseşte soluţii. Cine nu, găseşte scuze" spune Justin Capră. În America, poate, ideile lui ar valora milioane de euro. În România, aproape nimic. Marele inventator primeşte o pensie de 1000 de lei şi câteva sute de lei ajutor de la Ministerul Culturii.

Chiar dacă este bolnav, are un picior umflat, tot timpul lucreză al maşinuţe să aibă un consum rdus. Spune că vrea să lase ceva bun în lume pentru omenire.

Prea modest, Justin Capră nu vrea să recunoască în ruptul capului că are nevoie de bani pentru ca invenţiile sale să prindă viaţă. Are şi ajutoare. Doi tineri pasionaţi de invenţii. Dacă ar avea şi cu ce să realizeze toate ideile pe care le are, Justin Capră ar putea schimba în continuare cu geniul său lumea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Justin Capră, pensionarul care revoluţionează ştiinţa