Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Klaus Iohannis: România are nevoie de bani europeni pentru a ajunge din urmă media țărilor din UE

Președintele Klaus Iohannis a făcut o declarație de presă după ce a participat la reuniunea Consiliului European în format videoconferinţă, care a avut ca temă centrală planul de relansare post-COVID.

de Ana Maria Ghiarasim

la 19.06.2020 , 15:58

Klaus Iohannis face o declaratie de presa Klaus Iohannis face o declaratie de presa
  • În actualul exercițiu bugetar, România a primit dreptul la 44 miliarde de euro.
  • Klaus Iohannis a afirmat că depune eforturi ca țara noastră să obțină mai mulți bani în exercițiul următor.

Președintele Klaus Iohannis a afirmat că este evident că România are nevoie de bani europeni pentru a ajunge din urmă media țărilor din Uniunea Europeană și a subliniat că e o ambiție a sa ca țara noastră să atragă cât mai multe fonduri.

”Ne-am înțeles să discutăm în continuare bugetul multianual și fondul de recuperare la pachet, să le îmbinăm. S-a văzut astăzi că încă e nevoie de destul de multe discuții pentru a pune lucrurile la punct. Nu toată lumea e lămurită cum trebuie abordată suma finală pentru fondul de recuperare și mai trebuie să discutăm anumite condiții în care se pot acorda pentru noi”, a spus Klaus Iohannis.

”În actualul exercițiu bugetar, România a primit 44 de miliarde de euro. Eu, și întreaga echipă a România ne luptăm să obținem o sumă considerabil mai mare pentru următorul exercițiu bugetar și, de asemenea, ne luptăm ca să obținem condiții de implementare favorabile pentru România”, a mai spus președintele.

Articolul continuă după reclamă

Președintele Iohannis a anunțat că o reuniune a Consiliului European, „în format fizic” va avea loc cel mai probabil la mijlocul lunii iulie.

”Cred că este evident că România are nevoie de bani europeni pentru a ajunge din urmă media ţărilor din Uniunea Europeană. Aceasta este ambiţia noastră şi în continuare ne vom întâlni într-un format fizic în Consiliul European, probabil la mijlocul lunii iulie, când voi continua să mă implic pentru a obţine cât mai mult pentru România", a mai spua Iohannis.

Ana Maria Ghiarasim Like

Ana-Maria Ghiarasim are o experienţă în presa online de mai bine de 10 ani, iar din martie 2020 este Editor de Content la Observatornews.ro.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Klaus Iohannis: România are nevoie de bani europeni pentru a ajunge din urmă media țărilor din UE