Antena Meniu Search
x

Video La 5 ani a făcut primii paşi, iar la 7 deja a trecut prin numeroase operaţii. Pentru a învinge boala, micuţa Evelin are nevoie de ajutorul celor cu inimă mare

La cinci ani a mers prima dată, iar la șapte ani a adunat 11 intervenții chirurgicale și se pregătește pentru nu se știe câte altele până la majorat. Sunt doar câteva informații despre Evelin, o fetiță aflată în clasa zero. Ea suferă de o boală pentru care nu există alt tratament decât bisturiul și kinetoterapia. Acum, Evelin are nevoie de generozitatea noastră, a tuturor, ca să poată face următoarele trei operații. 

de Redactia Observator

la 22.04.2023, 14:06

Reporter: Evelin, câți ani ai tu?

Evelin: Am 7 ani.

Reporter: Și ce-ți place ție să faci?

Evelin: Să mă joc și să dansez.

Zâmbetul acesta vorbește despre curaj, forță și iubire. Evelin și le ia pe toate din dragostea necondiționată a părinților, din pasiunea medicilor care o tratează și din grija colegilor de școală și a doamnei ei învățătoare. 

Cosmina Deli-Stan, mama Evelinei: I-am rugat pe ceilalți părinți să vorbească acasă cu copiii și să le explice problemele lui Evelin. Toți sunt foarte atenți cu ea să n-o lovească.

Copila suferă de artrogripoză, o afectiune care rigidizează articulatiile si care apare deseori la copii încă din perioada intrauterină. Nu există tratament care să vindece artrogripoza, doar operații care permit gestionarea efectelor bolii. 

Cosmina Deli-Stan, mama Evelinei: Momentan avem 11 intervenții chirurgicale. La piciorușe, luxație de șold, genunchi, tibie

De la trei săptămâni de viață, Evelin este în grija doctorilor Simona și Alexandru Thiery. 

Cosmina Deli-Stan, mama Evelinei: Domnul doctor, prima oară când a văzut-o, a spus că o să meargă în picioare la vârsta de patru ani și jumătate-cinci și așa s-a și întâmplat.

Primii pași singură i-a făcut Evelin în iulie 2021. Avea deja cinci ani și trecuse peste un 2020 crunt.

Cosmina Deli-Stan, mama Evelinei: În 2020 au fost trei operaţii una după alta la două săptămâni, într-o lună și jumătate.

Efectele provocate de artrogripoză cer un șir lung de operații. Nimeni nu știe de cîte mai are nevoie Evelin. Doar că vor fi determinate de puseele de creștere și că se vor termina la împlinirea vârstei de 18 ani. 

Cosmina Deli-Stan, mama Evelinei: Acum avem iar nevoie de operație la mânuța stânga și la piciorușe. Operația de la mânuță și piciorușe ne duce la suma de 30 de mii de euro

Reporter: Cum rezistaţi?

Cosmina Deli-Stan, mama Evelinei: Atât timp cât pe ea o văd bine și fericită, dacă ea are putere, și noi avem putere pe lângă ea.

O puteți ajuta pe Evelin donand prin SMS la numarul 8848, prin plată cu cardul sau prin transfer bancar. Românii din străinătate pot sprijini și ei donând prin PayPal. Donațiile ajung în fondul de solidaritate al Campaniei Vreau să ajut destinat copiilor bolnavi aflați în grija Fundației Mereu Aproape.

Cosmina Deli-Stan, mama Evelinei: Când merge și obosește, ea zice: și când nu mai pot, eu mai pot puțin

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » La 5 ani a făcut primii paşi, iar la 7 deja a trecut prin numeroase operaţii. Pentru a învinge boala, micuţa Evelin are nevoie de ajutorul celor cu inimă mare