Antena Meniu Search
x

Video La 58 de ani, nea Viorel vede pentru prima oară un bec aprins în casa lui din vârf de munte. Panoul solar primit îl va feri şi de facturi

Să apăsăm un întrerupător ca să facem lumină în casă este un gest banal pentru cei mai mulţi dintre noi. Din păcate, alţi români nu au văzut un bec aprins în viaţa lor. Este şi cazul lui nea Viorel, un bărbat de 58 de ani, care locuieşte izolat pe un vârf de munte şi care a trăit până acum ca-n Evul Mediu. Un grup de oameni cu suflet mare, care au au aflat povestea sa, au pus mână de la mână şi i-au cumpărat un panou solar.

de Dorin Gâldău

la 22.03.2022, 18:00

Vezi și

Nea Viorel locuieşte în mijlocul pădurii, izolat într-o casă mică şi dărăpănată, fără căldură şi fără curent electric. Stă cu chirie şi lucrează cu ziua prin sat. Drumul până la el este unul lung şi anevoios. Voluntarii au mers ore în şir pe jos pentru a-i putea lumina casa: "Tu non stop o să ai lumină. Doamne ajută, să fie într-un ceas bun!"

Voluntarii au adus lumina în casa lui nea Viorel

Voluntarii au cărat panoul până în vârful muntelui, l-au montat pe casă, iar apoi au instalat întrerupătorul şi becurile. "Te-ai gândit că o să ai lumină? Lumină şi sobă! Uite, e rezolvată şi soba! Am lăsat banii de sobă. Eram pregătit să-i dau la biserică", spune, glumind, un voluntar.

Bărbatul a primit mai multe obiecte, inclusiv un telefon mobil

Pe lângă panoul solar, bărbatul a primit un telefon mobil, haine groase, dar şi alimente. Iar curând va primi şi câteva obiecte de mobilier. "Ăsta de la soare se încarcă. Soarele nu dă factură. Soarele încarcă panoul, panoul încarcă bateria şi bateria trebuie consumată. Cam asta e ideea. Nu plăteşti la nimeni nimic", îi explică voluntarii. Nea Viorel aşteaptă de mult acest moment. "De când ... De-o grămadă de timp! Acuma, da! Este lumină!"

"Statul român ar trebui să se implice. N-are drum omul. N-are acces. N-are apă. Am zis să donăm. Am donat fiecare din puţinul nostru", spune Sorin Martin, voluntar. Nea Viorel a primit un ajutor la care nu ar fi sperat vreodată. A fost pentru prima oară în 58 de ani când a putut să aprindă lumina în casă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » La 58 de ani, nea Viorel vede pentru prima oară un bec aprins în casa lui din vârf de munte. Panoul solar primit îl va feri şi de facturi