Antena Meniu Search
x

Video Panourile solare şi sursele de alimentare de pe DN1, furate la nici o săptămână de la instalare

La nici o săptămână de când au fost instalate, mai multe panouri solare şi surse de alimentare de pe DN1 au fost furate. Vorbim despre aşa numitele insule de calmare, create pentru evitarea accidentelor pe benzile de viraj.

de Redactia Observator

la 03.02.2022, 17:55

Vezi și

"Echipamentele au fost instalate în urmă cu nicio săptămână. Vorbim despre sisteme de iluminare care fac vizibile "insulele de calmare" pentru şoferi atunci când este viscol şi toate elementele sunt acoperite cu zăpadă.

Au fost montate astfel de lumini pe marginea insulelor de calmare, iar sistemul era alimentat de la panouri fotovoltaice - o baterie şi un senzor care aprindea luminile când lumina exterioară nu era suficientă. Valoarea unui singur sistem este de aproximativ 7.000 de lei şi au fost depistate patru astfel de sisteme la care au fost constatate pagube", transmite Claudiu Loghin, reporter Observator.

"Din păcate ansamblurile de iluminare a insulelor de calmare de pe DN1 nu au rezistat nici o săptămână. S-au furat modulele de alimentare (compuse din baterii şi panouri solare) de pe 4 astfel de insule între Braşov şi limita cu judeţul Sibiu", au anunţat reprezentanţii DRDP Braşov.

Reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov mai anunţă că au depus plângere la Poliţie şi că au nevoie de ajutor de la populaţie pentru a-i prinde pe hoţi.

"DRDP Braşov a depus plângere penală în acest caz dar autorii vor fi foarte greu de identificat. Tocmai din acest motiv vă rugăm să ne ajutaţi cu orice fel de informaţie despre ce s-a întâmplat sau cine ar fi putut să comită fapta. Semnalizarea din zona insulelor de calmare este un element important de siguranţa circulaţiei iar deteriorarea ei poate duce la pierderea de vieţi omeneşti", au anunţat reprezentanţii direcţiei.

Potrivit legii, distrugerea elementelor de siguranţă de pe drumurile publice se pedepseşte cu închisoare până la 3 ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Panourile solare şi sursele de alimentare de pe DN1, furate la nici o săptămână de la instalare