Antena Meniu Search
x

Vicepreşedintele ANRE: Măsurile din energie pentru populație nu sunt sustenabile. Personal, nu mă aștept ca prețurile să revină la valori de acum un an

Vicepreşedintele ANRE crede că măsurile privind facturile la energie, decise de Guvern de la 1 aprilie, nu sunt sustenabile pe termen lung. Zoltan Nagy Bege susține că nu există guvern în Europa care să fie capabil să susţină de la bugetul de stat o astfel schemă.

de Redactia Observator

la 21.03.2022, 21:25

Vicepreşedintele ANRE: Măsurile din energie pentru sprijinul populației nu sunt sustenabile. Personal, nu mă aștept ca prețurile să revină la valori de acum un an - Shutterstock

Zoltan Nagy Bege, vicepreşedinte ANRE, a declarat, luni, în emisiunea Talk News de la Profit TV, despre Ordonanţa adoptată recent de Guvern, privind plafonarea şi compensarea facturilor la energie şi gaze, timp de un an de zile, de la 1 aprilie, că aceste măsuri nu sunt sustenabile pe termen lung, pentru că ”vorbim de miliarde de lei cheltuite pe compensare şi plafonare şi nu există guvern în Europa care să fie capabil să susţină de la bugetul de stat această schemă”.

El a mai afirmat că, fie că vorbim de cel industrial sau cel casnic, consumul de energie este peste media europeană. ”Nu suntem eficienţi, asta este clar”, a mai spus reprezentantul ANRE, citat de news.ro.

”Eu personal, nu mă aştept ca în viitor, preţul energiei să scadă şi să revină la valori cu care eram obişnuiţi acum un an sau doi, iar rolul eficienţei energetice va fi unul mare şi va fi important cum ne vom comporta în piaţă”, a spus vicepreşedintele ANRE.

Zoltan Nagy Bege a arătat că ”rolul statului este să îi înveţe pe consumatori să pescuiască, iar această metaforă înseamnă să conştientizeze cum putem să economisim energie”. Potrivit reprezentantului ANRE, ”consumatorul nu trebuie să renunţe nici la confortul cu care e obişnuit, doar o schimbare de comportament poate da rezultate”, el explicând că ”investiţiile şi finanţările pentru eficienţă energetică au un efect multiplicator şi se vor vedea în economie, în facturi, în emisiile de CO2”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Vicepreşedintele ANRE: Măsurile din energie pentru populație nu sunt sustenabile. Personal, nu mă aștept ca prețurile să revină la valori de acum un an