Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video La ce trebuie să fim atenţi atunci când alegem un pepene roşu? Nutriţioniştii recomandă cât mai multe fructe şi legume în perioada caniculei

Trebuie să fim atenţi şi la alimentaţie, pe caniculă, nu doar să ne hidratăm. Iar cele mai bune alimente, atunci când sunt temperaturi foarte ridicate, sunt fructele şi legumele proaspete, care se găsesc din belşug în toate pieţele. Pepenele este cu siguranţă vedeta verii, însă... marea provocare este să îi alegem pe cei copţi şi dulci.

de Redactia Observator

la 16.07.2022 , 09:49

Vara, când fructele şi legumele sunt pe toate tarabele, este bine să profităm de ele la maximum. În Târgu Mureş, pieţele sunt pline de clienţi dornici să cumpere cele mai gustoase şi proaspete produse. 

La ce trebuie să fim atenţi atunci când alegem un pepene roşu

Client: Piersici, nectarine, pepene în general. 

Vezi și

Clientă: Pepenele roşu, pepenele galben, deci fructe, fructe. 

Pe acelaşi subiect

Clientă: E dulce, e foarte bun. 

Un pepene bun şi dulce nu e aşa uşor de găsit. 

Vânzător: O codiţă verde, cea ce semnifică prospeţimea ei. Deci codiţa verde înseamnă că este un pepene proaspăt. Pata galbenă şi un sunet specific că este copt. Interiorul trebuie să fie roşu, uşor crocant, zemos. Uite cum arată un pepene.  

Medicii ne recomandă să consumăm cât mai puţine calorii în zilele caniculare. Iar fructele şi legumele cu conţinut ridicat de apă sunt cele mai indicate pentru a respecta sfatul lor.

Liviu Todoran - specialist în alimentație: Foarte importante sunt microelementele pe care le conţin atât pepenele galben, cât şi pepenele cu miez roşu, dar şi caisele, piersicile sau strugurii. Mă refer la potasiu, la magneziu, sodiu, fier. Consumul de legume, zarzavaturi şi fructe este extraordinar de benefic în această perioadă. 

Pe lângă o alimentaţie bogată în fructe şi legume, în această perioadă este foarte importantă hidratarea. Trebuie să consumăm minimum 2 litri de apă pe zi. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri sociale » La ce trebuie să fim atenţi atunci când alegem un pepene roşu? Nutriţioniştii recomandă cât mai multe fructe şi legume în perioada caniculei