Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Pepenii considerați cei mai dulci din România. Anul acesta fermierii au un nou "client" - bursucul

La gust, Banatul întrece Oltenia. Asta spun cu mândrie fermierii din Gottlob, patria pepenilor, convinși de dulceața și calitatea recoltei din acest an. Lubenița de Gottlob e marcă înregistrată cu denumire protejată la OSIM. Chiar și aşa, agicultorii nu au fost feriți de capriciile vremii. Au o producție cu 40% mai mică, din cauza secetei, a temperaturilor scăzute din primăvară și a... bursucilor. 

de Iulia Pop

la 11.07.2022 , 23:45

La Gottlob, în Timiș, a început recoltarea pepenilor.  

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Fermierii din Banat cu un ochi plâng, cu unul râd. Producţia de lubeniță de la Gottlob e mai mică cu 40% faţă de anul trecut.

Vezi și

Corneliu Crețu, cultivator pepeni: Sunt mai puţine fructe, dar sunt foarte mari şi foarte dulci. Aşa lubeniţă dulce de foarte mulţi ani nu am mai gustat.

Pe acelaşi subiect

Corneliu Crețu și fratele său, Nicolae, cultivă pepeni pe 8 hectare de teren. Din cauza frigului din primăvare şi a secetei de acum vor recolta doar 50 de tone de pe fiecare hectar. Puţin faţă de anul trecut.

Nicu Crețu, cultivator pepeni: Din puncte de vedere calitativ, lubeniţa este excelentă, a favorizat foarte mult asimilarea de dulceaţă canicula de acum o saptămână jumătate, iar din cauza soarelui şi a razelor ultraviolete rodul 3 al plantelor de lubeniţă s-a cam pierdut.

Reporter: Ce înseamnă asta?

Nicu Crețu, cultivator pepeni: Înseamnă că pierdem la cantitate.

Nici dăunătorii nu i-au ocolit pe producătorii de pepeni din Gottlob

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Gustul bun reuşeşte să compenseze pierderile. 

Corneliu Crețu, cultivator pepeni: Preţul actual ne convine, preţ bun, echitabil şi pentru noi şi pentru cumparatori, avem lubeniţă la 3 lei şi pepenele la 5 lei. Opţiunea noastră reprezintă supermarketurile, noi lucrăm cu ele şi ne servim şi clienţii fideli care vin direct din câmp.

Iulia Pop, reporter Observator: Poate că la Gottlob producţia e mai mică, însă aici gustul face toţi banii. Dulceaţa lubeniţei i-a făcut celebri pe agricultorii din Banat, iar pe Olteni putin invidioși.

În eterna rivalitate dintre bănățeni și oltenii din Dăbuleni, fermierii din Gottlob par câștigători și anul acesta

Reporter: I-aţi bătut anul acesta?

Nicu Crețu, cultivator pepeni: I-am bătut, categoric, la gust, la calitate, totul este net superior faţă de ceea ce ei produc.

Pepenele de Gottlob, marcă înregistrată cu denumire protejată de OSIM, are şi un festival dedicat lui, organizat în fiecare an, în august. 

Iulia Pop Like

Îmi place să știu. Pun întrebări, și cer, imperios, răspunsuri! Îmi place să ascult. Sincer, uneori de atât e nevoie! Îmi place să scriu. Sunt perfecționistă și “lupt” pentru fiecare cuvânt din știre! Îmi place să zâmbesc.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri economice » Pepenii considerați cei mai dulci din România. Anul acesta fermierii au un nou "client" - bursucul