Antena Meniu Search
x

La Cluj-Napoca, gunoiul bate pandemia. Oamenii poartă mască mai mult din cauza mirosului insuportabil

Masca este de azi obligatorie în Cluj-Napoca. Dar asta nu înseamnă că locuitorii nu o purtau deja. Nu neapărat din cauza virusului, ci din cauza mirosului insuportabil. Oamenii au renunţat la plimbări şi stau cu geamurile închise la case.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 21.10.2020, 22:09

Vezi și
  • În timp ce edilii spun că problema e temporară, activiştii de mediu cred că va dura ani. Specialiştii spun că centrul trebuia dat în folosinţă în urmă cu 6 ani.

Cum convingi oamenii să poarte mască de protecţie? Răspunsul e simplu şi vine de la Cluj: răscolind o groapă de gunoi. 

De mai bine de o săptămână, camionele stau la coadă pentru a muta gunoaiele de la vechea groapă la noul centru de management al deşeurilor. 

Luni de chin pentru locuitori mai ales când bate vântul. Valuri de plângeri şi reclamaţii au ajuns şi la mediu.

Viorel Plesa - sef Garda de mediu CLUJ: Ceea ce fac inspectorii sunt nişte controale care se fac in urma sesizărilor si vor fi verificari detaliate a respectării autorizatiei de mediu. 

În timp ce edilii spun că problema e temporară, activiştii de mediu cred că va dura ani. Specialiştii spun că centrul trebuia dat în folosinţă în urmă cu 6 ani iar întârzierea a dus la umplerea până la refuz a rampei vechi. 

Oana Persa - purtator de cuvânt, Primaria Cluj: Acest lucru a dus la răspândirea acestui miros neplăcut în municipiul cluj-napoca. Din fericire, acest lucru este doar temporar.

Adrian Dohotaru, activist mediu: La ritmul actual cu 30 de camioane pe zi poate să dureze şi doi ani să fie transportate deseurile la noul centru. Ce mirosim în momentul de faţă este un exemplu de incompetenţă şi de corupţie. 

Centrul deşeurilor de la Cluj a costat peste 100 milioane de euro şi nu e încă terminat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » La Cluj-Napoca, gunoiul bate pandemia. Oamenii poartă mască mai mult din cauza mirosului insuportabil