Antena Meniu Search
x

La doar 4 luni Sonia are inima mărită, respiră greu și așteaptă să fie operată pe cord deschis. Ea și mulți alți copii, majoritatea bebeluși, au nevoie URGENT de ajutor!

Sonia este o fetiță din Roman, județul Neamț, care la doar patru luni este foarte bolnavă. Pentru oameni nefamiliarizați cu temenii medicali, diagnosticele ei pot părea de netradus: coarctație de aortă, hipoplazie de arc aortic, hipertrofie concentrică de ventricul stâng, insuficiență cardiacă clasa patru. Soniei și alți mici pacienți, majoritatea bebeluși, care au nevoie de operații pe cord le puteți fi alături printr-un simplu SMS de 2 euro la 8848, prin plată cu cardul sau prin transfer bancar. Românii din străinătate pot sprijini donând prin PayPal.

de Redactia Observator

la 07.02.2024, 14:36

Sonia este o fetiță frumoasă, cu nasul cârn, ochii ca tăciunele și tare cuminte. Mămica ei, Lidia Berariu povestește că “A fost o bucurie când s-a născut. După aceea, când am aflat diagnosticul s-a cam prăbușit lumea și nu mai era nimic la locul lui. Nu înțeleg de ce, pentru ce, acest copilaș trebuie să sufere așa de mult și, în general, copilașii nu ar trebui să fie bolnavi.”

Micuța Sonia trebuie supravegheată continuu

Cu inima bolnavă, Sonia respiră mai greu, reacționează cu întârziere și are nevoie de supraveghere continuă. Mama face nopți albe ca nu cumva copilei să i se oprească inima și se roagă continuu ca operația deja programată să fie un succes.

“Nu m-am gândit o secundă la ceva atât de grav. Are probleme la aortă, arcul aortic este îngustat și atunci inimioara pompează greu sânge în organism și are inima mărită.“, spune Lidia Berariu.

“De când ni s-a spus de operație nu-mi mai aduc aminte nimic din ce s-a vorbit. E în continuare un coșmar din care nu reușesc să mă trezesc.“, adaugă mama.

Surioara Soniei locuiește temporar la bunici pentru a o feri de potențiali microbi și viruși

De când au aflat că Sonia are nevoie urgent de intervenție chirurgicală, Lidia și Mihai Berariu sunt cu gândul și sufletul împărțite în două, la boala și operația bebelușei, dar și la fetița lor mai mare. Alessia are nouă ani, merge la școala și, ca să-și ferească surioara de microbi, de viruși, de orice răceală, stă acum la bunica.

Sonia trebuie operată la finalul lunii februarie. Nu mai este mult până atunci, dar pentru părinți cu copii bolnavi și o oră pare a dura o eternitate.

Îi va fi oprită și repornită inimioara

“Și Sonia e mai agitată acum. Încerc cât pot să fiu calmă, să nu transmit, dar e greu, nu pot, nu pot, nu reușesc să am calmul de care este nevoie. Știm cât de dificilă este operația pentru că practic îi oprește inima și după aia trebuie repornită.“, mai spune mămica îngrijorată Lidia Berariu.

Sonia va fi operată la București în prima misiune umanitară de chirurgie cardio-pediatrică a lui 2024. Din nou, o echipă medicală complexă vine în România să repare inimi de copii împreună cu echipa profesorului universitar doctor Victor Costache, șeful Secție Chirurgie Cardiovasculară din Spitalul Clinic SANADOR. Chirurgii și echipele lor o vor opera pe Sonia pro bono, la fel și pe ceilalți copii, majoritatea bebeluși. Însă părinții ar trebui să plătească tratamentele și consumabilele din timpul operațiilor și din ATI.

Tatăl Soniei, Mihai Berariu, speră din tot sufletul la un rezultat pozitiv și le mulțumește tuturor celor care vor să ajute oricât din puținul lor.

“Pentru noi operația înseamnă o nouă viață. Cei care din puținul lor, dacă pot să ajute și pot să susțină, le mulțumim și le suntem recunoscători.”

Generozitatea și empatia pot contribui la sănătatea Soniei și a celorlați copii care au nevoie de operatii la inimă.

Cei ce vor să ajute pot dona printr-un SMS de 2 EURO la numarul 8848, număr fără recurență, prin plată cu cardul sau prin transfer bancar.

Conturi Fundația Mereu Aproape

CIF 18212553:

Cont in lei: RO86BTRL000AJUTEU8848RON

Cont in Euro: RO32BTRL000AJUTEU8848EUR

Cod SWIFT: BTRLRO22

Românii din străinătate pot sprijini donând prin PayPal. Donațiile ajung în fondul de solidaritate al Campaniei „Vreau să ajut” destinat și acestor copii aflați de acum în grija Fundației Mereu Aproape.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri sociale » La doar 4 luni Sonia are inima mărită, respiră greu și așteaptă să fie operată pe cord deschis. Ea și mulți alți copii, majoritatea bebeluși, au nevoie URGENT de ajutor!