Antena Meniu Search
x

La mulţi ani, 2018! Din nou! Începe petrecerea de Revelion pe rit vechi

S-a dat deja startul unor petreceri de pomină! Este noaptea de Revelion pe rit vechi, iar sute de mii de români vor spune, peste câteva ore, la mulţi ani.

Vezi și

S-a dat deja startul unor petreceri de pomină! Este noaptea de Revelion pe rit vechi, iar sute de mii de români vor spune, peste câteva ore, la mulţi ani. În pensiunile din ţară au ajuns turişti din comunităţile sârbe, ruse şi lipovene de la noi. Au fost pregătite mese tradiţionale şi este încă un prilej pentru mulţi tineri să arată că obiceiurile nu au fost uitate. 

Sunt cei care urează bun venit noului an. Dacă pentru majoritatea românilor, anul 2018 a început deja de două săptămâni, sunt totuşi un milion de oameni care abia la noapte vor spune şi ei "la mulţi ani". 

Pentru dansurile urătorilor, un drum european din judeţul Suceava a fost blocat preţ de câteva minute. Asta nu i-a deranjat însă pe şoferi, care s-au bucurat de spectacol. Festivalul de la Draguşeni este deja unul celebru. Aici se adună toţi românii care vor să păstreze vie o tradiţie.

Şi uliţele satelor din Vaslui au fost pline astăzi. Pensiunile s-au pregătit pentru noaptea cea mai lungă. Ore întregi, astăzi gospodinele au trudit şi în bucătării pentru a da gata mâncărurile tradiţionale. Odată masa pusă, musafirii pot sosi. 

Chiar dacă nu sunt de rit vechi, unii români se bucură că au încă un prilej de petrecere. Petrecerile vor ţine până-n ziuă. Mâine cheful se reia. Că doar e sfântul Vasile. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » La mulţi ani, 2018! Din nou! Începe petrecerea de Revelion pe rit vechi