Antena Meniu Search
x

Curs valutar

La munte s-a deschis oficial sezonul de iarnă

După ninsorile din ultimele zile, stratul de zăpadă e numai bun pentru iubitorii sporturilor de iarnă

de Redactia Observator

la 29.11.2015 , 10:23

După ninsorile din ultimele zile, stratul de zăpadă e numai bun pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Iar hotelierii şi proprietarii de pensiuni au pregătit pentru ei pachete speciale. Mai greu este să ajungi acolo, însă. Drumul până la munte e un calvar.

La hotelurile de pe Valea Prahovei, oferta e pe terminate. Mai ales că, în jurul prânzului, drumul ce duce în staţiuni a început să se aglomereze. Chiar şi aşa, preţul unui pachet de cazare porneşte de la 400 de lei iar majoritatea includ şi o masă festivă de Sf Andrei. Pe pârtii, stratul de zăpadă măsoară 25 de cm, numai bun pentru câteva sărituri cu placa. Cei care închiriază echipamente îşi freacă mâinile de bucurie când văd atâta zăpadă. Preturile sunt la fel ca in ultimii 5 ani. Cei care vor să schieze trebuie să dea 25 de lei, iar snowboarderii, 35 de lei.

După o zi pe pârtie, turiştii sunt aşteptaţi cu o masă caldă. Bucătarii din Păltiniş au făcut deja meniul. Cine e mai patriot şi s-a gândit ca de Ziua Naţională să cânte imnul la Alba Iulia, trebuie să ştie că locurile de cazare sunt limitate. A nins şi în nordul ţării, la Cavnic. Şi de cum a căzut ninsoarea, administratorii pârtiilor au pornit tunurile de zăpadă. Cei care se gândesc să dea o fugă până în Maramureş trebuie să ştie că în această zonă temperaturile vor fi şi printre cele mai scăzute în zilele următoaare.

Vezi și
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri sociale » La munte s-a deschis oficial sezonul de iarnă