Antena Meniu Search
x

Video La spitalul din Slobozia dozele de vaccin au ajuns în cutii de pizza

Directorul DSP Ialomiţa spune că  aşa au ajuns de la Bucureşti. Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, nu ştia de situaţie, dar spune că nu contează că erau cutii de pizza.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 05.01.2021, 20:44

Vezi și

Vaccinul Covid, livrat în cutii de pizza

Suntem în a doua săptămână de vaccinare şi nu vaccinăm suficient. Asta pentru că medicii nu prea vor serul anticovid. În aprilie, va începe vaccinarea pentru întreaga populaţie.

În cutii de pizza. Aşa au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia primele doze de vaccin. Explicaţia e simplă şi complicată în acelaşi timp. 

Liviu Patrichi, director Spital de Urgenţă Slobozia: "Nu reuşim să avem un număr de recipiente, sticluţe de vaccin, care să constituie o fracţie întreag de transport, adică 195 de doze. Le-am împărţit pe fracţii. Şi din exces de zel, pozitiv zic eu, au folosit un alt ambalaj care să prezinte o protecţie termică acolo"

Valeriu Gheorghiţă: "Nu stiu despre aceasta situatie. Cutiile livrate de producator sunt asemanatoare unei cutii de pizza, intr-adevar. E doar o intamplare sa semene foarte mult. Nu stiam acest aspect. Cred ca acest lucru nu are cu siguranta in care sunt transportate"

Dan Noel, DSP Ialomiţa: "Nu sunt puse de DSP în cutii cu pizza, că nu avem pizzerie aici"

Liviu Patrichi, director Spital de Urgenţă Slobozia: "Indiferent cât de mult am muncit să putem să vaccinăm, vom rămâne în istorie cu această problemă"

Soluţii de avarie

Dacă în unele judeţe s-au căutat soluţii de avarie pentru a vaccina cu orice preţ, în altele campania s-a împotmolit de la început. 

La Bistriţa Năsăud au fost cerute doar 250 de doze pentru demararea vaccinării. Nu pentru că nu ar fi fost vaccinuri, ci pentru că nu sunt doritori. La spitalul judeţean, dintre cei 1500 de angajaţi s-au înscris pe listă doar 450 de oameni. Nici la serviciul de ambulanţă nu se înghesuie angajaţii. 

Şi la Iaşi, angajaţii spitalelor sunt reticenţi. Dintre cele aproape 12 mii de persoane care se încadrează pentru etapa 1 a vaccinării s-au înscris pe liste un sfert

La Botoşani, oficialii vor să cheme preoţii în ajutor, ca să convingă populaţia să se vaccineze. 

Monica Adăscăliţei, director DSP Botoşani: "Vaccinarea este voluntară. Noi trebuie să aducem argumente pro-vaccinare. O să încercăm, pentru că acolo, în biserici, într-adevăr, enoriaşii ascultă de preoţii din parohie.

Dan Nechifor, prefect Botoşani: "Suntem deschişi. Vom avea discuţii cu reprezentanţii protopopiatelor, indubitabil"

De la centru, situaţia din ţară nu pare atât de gravă, iar planurile sunt ca, de săptămâna viitoare să începem deja etapa a doua de vaccinare. 

Iar cifrele oficiale sunt văzute cu optimism. 

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, a făcut în această dimineaţă prima doză a vaccinului anticovid, în văzul tuturor. 

Mâine vor ajunge în ţară alte 150 de mii de doze de vaccin. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » La spitalul din Slobozia dozele de vaccin au ajuns în cutii de pizza