Antena Meniu Search
x

Lacrimi și revoltă după moartea elevei olimpice din Bodești

Au curs râuri de lacrimi astăzi în localitatea Bodeştii de Jos din judeţul Neamţ. Sute de oameni au condus-o pe ultimul drum pe Monica, eleva olimpică, ucisă de o maşină în faţa şcolii.

Vezi și

 Monica a fost înmormântată în rochie de mireasă, aşa cum e tradiţia. Iar mormântul i-a fost acoperit de flori. Localnicii încă speră că primarul - care se temea de mai marii de la judeţ - nu va rămâne surd la stigătul lor. Şi va trasa o trecere de pietoni în dreptul şcolii.

Pentru Monica s-a strâns astăzi aproape tot satul. Nu era nevoie decât de câteva linii de vopsea albă pe asfalt şi un semn pentru ca tragedia de joi să fie evitată.

Monica şi o colegă au fost spulberate în faţa şcolii de un şofer care îşi planificase nunta după Paşte. Fetele puseseră doar un pas pe şosea. Voiau să traverseze şi să-şi cumpere covrigi, dar în zonă nu aveau nicio trecere de pietoni. Cu toate că părinţii o ceruseră primarului de multă vreme.

Monica a rămas întinsă la pământ. Cealaltă fată a scăpat. Este însă în stare gravă pe un pat de spital din Iaşi. Tatăl Monicăi se îneacă în lacrimi. De când i-a murit fata n-a mai putut articula nici un cuvânt. Mama a leşinat de mai multe ori. A reuşit să-şi conducă copila la groapă susţinută pe braţe de fiul ei, şi el elev eminent.

Până la cimitir, cortegiul funerar a oprit de trei ori. De fiecare dată maşinile au claxonat prelung. Şi cei care au ieşit la porţi au plâns pentru Monica. Directoarea şcolii la care a învăţat Monica, dar şi elevii au venit să-şi ia rămas bun de la adolescenta de 14 ani.

Iar cortegiul funerar s-a întins pe sute de metri. În fruntea au stat crucea şi poza adolescentei - purtate de colegi. Monica era una dintre cele mai bune eleve ale şcolii. Olimpică la matematică, fata visa să ajungă medic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Lacrimi și revoltă după moartea elevei olimpice din Bodești