Antena Meniu Search
x

Lacul Băneasa din Capitală a fost acoperit de o substanţă neagră

O substanţă neagră şi uleioasă, a acoperit, ieri, lacul Băneasa din Capitală. Timp de mai multe ore, angajaţii primăriei au încercat să limiteze şi să neutralizeze lichidul poluant.

de Redactia Observator

la 31.05.2020, 12:16

Vezi și
  • Garda de Mediu va încerca să afle cine este responsabil.
  • Angajaţii primăriei au lucrat ore bune pentru a curăţa apa.

Compoziţia substanţei va fi determinată după analizele de laborator. Până atunci, Garda de Mediu încearcă să afle cine este vinovat de deversare.

O substanţă uleioasă, de culoare închisă a acoperit, ieri, o suprafaţă mare a lacului Băneasa, din Bucureşti. Alarma a fost dată de la Primărie, unde s-a decis închiderea stăvilarului care face legătura cu lacul din Parcul Herăstrău. La faţa locului au intervenit angajaţii de la Lacuri şi Parcuri.

Reprezentanţii Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement pregătesc un baraj autprotector ca să oprească răspândirea substanţei poluante.

Victoria Ivon Saghiu, director adjunct ALPAB: S-a intervenit. Dacă nu s-ar fi intervenit, da, ar fi fost probleme. Am intervenit extrem de repede şi nu va fi afectat în niciun fel ecosistemul.

Garda de Mediu va încerca, acum, să afle cine este responsabil pentru deversare.

Mărioara Gătej, comisar general al gărzii naţionale de mediu: Poluarea cu substanţe periculoase înseamnă infracţiune. Este închisoare de la un an la cinci ani.

Asociaţia Apelor Române va analiza mostrele prelevate din lac. Dacă se dovedeşte că substanţa nu este periculoasă, poluatorul rică doar amendă contravenţională până la 40.000 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Lacul Băneasa din Capitală a fost acoperit de o substanţă neagră