Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Lacul Zetea din Harghita, o destinație de vacanță considerată sigură de turiști

Când canicula pune stăpânire pe oraş, iar drumul până la mare pare prea lung, turiştii caută alternative pentru a se răcori. Un astfel de loc este lacul Zetea, situat la poalele munţilor Harghita. Sălbatică şi spectaculoasă, zona atrage sute de turişti care vin să practice sporturi nautice, să pescuiască sau pur şi simplu să facă o baie în apa limpede.

de Redactia Observator

la 09.08.2020 , 23:26

  • O zi de campare pornește de la 15 lei.
  • Turiștii spun că se simt în siguranță.

Sute de turişti aleg să caute răcoarea la nici 20 de kilometri de Odorheiul Secuiesc. Aici se află Lacul Zetea, cea mai mare întindere de apă din judeţul Harghita. 

”Dimineata cand te trezesti parca iti ofera o liniste si am venit pentru a doua oara sa mai stam aici ca e frumos, chiar e frumos”, spune o turistă.

Turiştii vin aici pentru a se da cu placa, barca sau caiacul, dar şi pentru pescuit sportiv. Cei mai curajoşi fac chiar şi câteva ture de înot. Şi chiar dacă există locuri de cazare în zonă, oamenii preferă să vină cu rulota sau cortul pentru a campa chiar pe marginea lacului. 

Vezi și

”Aveam si rezervari facute pe la hoteluri, dar le-am anulat si am zis cu rulota e frumos. avem si barca cu motor, avem si motor ne plimbam pe aici pe lac, suntem foarte bucurosi”, spune un alt turist.

Aici, departe de agitaţia oraşului, turiştii spun că se simt în siguranţă. Şi asta pentru că măsurile de protecţie impuse de pandemie sunt respectate cu stricteţe.

”E in siguranta, conditiile sunt bune, curatenie, loc frumos de recreere in weekend”, declară un turist.

O zi de campare costă 15 lei sau 25 de lei pentru cei care vor să aibă acces la o sursă de electricitate.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Lacul Zetea din Harghita, o destinație de vacanță considerată sigură de turiști