Antena Meniu Search
x

Lantul neregulilor din industria alimentara

In scandalul cu legume si fructe pline de pesticide au aparut primele plangeri penale. Un sef al Directiei Sanitar-Veterinare Ilfov si alti doi angajati sunt cercetati pentru ca au permis intrarea in tara a alimentelor toxice. Sute de kilograme de fructe au ajuns si pe mesele romanilor.

Vezi și

In fata camerelor de luat vederi, inspectorii sanitari-veterinari nu vor sa faca niciun control. Desi este vorba de siguranta alimentara publica, autoritatile se amuza de situatie. Dau asigurari in schimb ca marfa nu va trece de portile vamii fara verificari drastice.

La inceputul lunii trecute, un transport de aproape zece tone de pere si ardei capia contaminate cu pesticide a fost descoperit in tara noastra. Venea din Turcia si, cu toate ca autoritatile fusesera alertate de pericol, unele camione si-au urmat nestingherite calea.

Ajutorul a venit chiar de la un sef al Directiei Sanitar Veterinare Ilfov care a inchis ochii si a lasat peste trei tone de pere sa ajunga in piata. 300 de kilograme au fost si consumate de populatie. El si alti doi angajati ai institutiei sunt acum cercetati de Politia Ilfov.

In urma scandalului, unii vanzatori din piete se feresc sa mai spuna de unde sunt importate produsele desi sunt obligati de lege.

 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Lantul neregulilor din industria alimentara