Antena Meniu Search
x

Lanul de lavandă de lângă Târgu Mureş, decorul perfect pentru poze

O mare de mov, un parfum îmbietor, muzica naturii pe fundal şi un peisaj parcă desprins din tablouri. Aşa arată o drumeţie printr-un lan de lavandă.

de Redactia Observator

la 29.06.2020, 17:48

Vezi și
  • Lanul se află la 20 de kilometri de Târgu Mureş.
  • Popularitatea locului a explodat.

Şi nu, nu trebuie să ajungeţi în Franţa, în renumita regiune Provance, căci totul se întâmplă la doar 20 de kilometri de Târgu Mureş.

Dacă întrebuinţările lavandei în medicină şi cosmetică sunt deja cunoscute, oamenii nu i-au ignorat nici rolul pur estetic: fotografia. Aşa că au luat-o la pas prin lanul de lavandă pentru o experienţă completă.

Satul Mădăraș din judeţul Mureş a părut neîncăpător pentru miile de iubitori de frumos veniţi din toată ţara să admire lanurile de lavandă.

Şi cum frumosul şi fotografia se îmbină perfect, nu aveau cum să lipsească nici şedinţele foto profesionale. Ioana împreună cu soţul său au fost printre cei care au vrut să păstreze toată viaţa această amintire.

Marius Tudoran, fotograf de evenimente: Pozele la ora asta sunt cele mai bune, golden hour, după ora 7. Atât timp cât de veselie şi bunădispoziţie din partea fiecărui client, clar ies pozele minunat.Turiştii sunt fenomenali, au venit din toată ţara, înainte să facem şedinţa am început cu o poveste. E o energie care se transmite de la om la om, atât de la ei, la mine, cât şi invers.

Turistă: Nu ma asteptam sa vad asa o cultura mare de lavanda. Peisajul e deosebit, am prins o zi frumoasa insorita si au iesit niste poze foarte dragute

Este deja a patra ediţie a Festivalului care le permite oamenilor să facă drumeţii prin lavandă şi să se simtă exact ca în sudul Franţei. Dacă la început doritorii puteau fi număraţi pe degetele de la o mână, acum popularitatea locului a explodat.

Ovidiu Roșca organizator eveniment: Anul trecut a devenit un Festival Naţional, cu mii de oameni din toată ţara. Noi avem aici 5 hectare de lavandă înflorită, matură, avem norocul să fie şi pe un deal, deasupra un sat foarte frumos. Oamenii şi au putut face şedinţe foto, au putut mirosi lavanda, au putut să îşi ia un picnic la iarbă verde, aveum un stand cu produsele noastre obţinute din lavandă.

Turistă: Foarte frumos, e un miros extraordinar, te imbie, lume multa, vremea tine cu noi, foarte fain

Şi pentru ca experienţa să fie completă, la plecare turiştii au avut ocazia să ia acasă un buchet de lavandă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Lanul de lavandă de lângă Târgu Mureş, decorul perfect pentru poze