Antena Meniu Search
x

Laura Kovesi va fi cercetată de Inspecţia Judiciară

Forul Superior al magistraţilor a decis astăzi ca inspecţia judiciară să investigheze dacă şefa DNA a făcut presiuni asupra inspectorilor.

Vezi și

Forul Superior al magistraţilor a decis astăzi ca inspecţia judiciară să investigheze dacă şefa DNA a făcut presiuni asupra inspectorilor care i-au controlat dosarele. Decizia vine după o înregistrare scandaloasă, în care una dintre inspectoare acuză că a fost chemată în biroul Laurei Codruţa Koveşi şi supusă unor constrângeri.

Plenul CSM a sesizat Inspectia Judiciara pentru a ancheta presiunile pe care sefa DNA Laura Kovesi le-ar fi facut asupra procurorului inspector Mihaela Focica. Decizia CSM vine dupa ce Lumeajustitiei.ro a difuzat o inregistrare uluitoare in care Mihaela Focica ii povestea adjunctului Inspectiei Judiciare, procurorul Gheorghe Stan, ca dupa intalnirea avuta la cererea lui Kovesi i-au "tremurat genunchii"

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a votat pentru sesizarea Inspectiei Judiciare in vederea anchetarii posibilelor presiuni pe care Laura Kovesi le-a facut asupra inspectoarelor din Inspectia Judiciara in timpul Controlului de la DNA. Prin acest vot, CSM a admis practic sesizarea formulata de Asociatia Magistratilor din Romania si Uniunea Judecatorilor din Romania si inaintata Plenului la sedinta di 21 septembrie 2017.

Decizia de a dispune verificari fata de Laura Kovesi prin sesizarea Inspectiei Judiciare de catre CSM este de-a dreptul surprinzatoare, cu atat mai mult cu cat in dezbaterile din Plen s-a vazut ca procurorii din CSM si unii judecatori care ne-au obisnuit ca voteaza cu procurorii erau preocupatimai mult de anchetarea Inspectiei Judiciare, decat de tragerea la raspundere disciplinara sau chiar penala a sefei DNA.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Laura Kovesi va fi cercetată de Inspecţia Judiciară