Antena Meniu Search
x

Legea Big Brother va fi repusă pe masa guvernanţilor

Curtea Constituţională a declarat neconforme localizările şi cumpărarea cartelelor preplătite cu buletinul. Ar aduce atingere vieţii private a cetăţenilor. În contextul atacurilor din Franţa, autorităţile revin asupra ideii de monitorizare a persoanelor

Vezi și

Legea Big Brother va fi repusă pe masa guvernanţilor. Curtea Constituţională a declarat neconforme localizările şi cumpărarea cartelelor preplătite cu buletinul. Ar aduce atingere vieţii private a cetăţenilor. În contextul atacurilor din Franţa, autorităţile revin asupra ideii de monitorizare a persoanelor

Prevederile deja declarate neconstituţionale sunt subiect de dispută, din nou, între anchetatori şi avocaţi. Doar că puterea de decizie stă doar în mâinile Curţii Constituţionale.

CCR a decis deja că stocarea datelor de către operatorii de telefonie aduce atingere vieţii private a cetăţeanului.

Legea Big Brother prevedea ca oricărui deţinător de telefon mobil prin abonament sau cartelă preplătită să-i fie stocate datele timp de 6 luni de zile în eventualitatea în care un poliţist sau procuror ar cere listingul unui suspect într-o infracţiune.

În luna noiembrie a anului trecut, CCR a respins şi preverderea stocării datelor de către operatorii de telefonie mobilă, dar şi cumpărarea cartelelor preplătite cu buletinul.

Doar că actuala situaţie din Franţa face autorităţile să repună pe masa guvernanţilor aceste propuneri. Ei propun o lege care să diferenţieze clar interesele împotriva terorismului faţă de cele împotriva cetăţeanului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Stiri sociale » Legea Big Brother va fi repusă pe masa guvernanţilor