Antena Meniu Search
x

Legi fără handicap pentru invalizi

Calvarul prin care au trecut persoanele cu handicap permanent, în fiecare an, pare să fi luat sfârşit. S-a adoptat legea care nu îi mai obligă să meargă mereu la comisia de evaluare, atunci când este evident că nu se vor putea însănătoşi niciodată.

Vezi și

 Primesc certificatul o singură dată şi sunt scutiţi de vizitele repetate la medic. Este o veste pe care invalizii o aşteaptă demult şi speră să le facă viaţa mai uşoară. Vasile Banu a rămas invalid în urmă cu trei ani. Şi totuşi, a trebuit să meargă de mai multe ori la comisie, să îşi înnoiască certificatul de handicap.

Nu i-a păsat nimănui că o duce greu şi ca nu sunt şanse să meargă din nou la muncă. Aşa că l-au chemat în fiecare an la o reevaluare medicală. În aceeaşi situaţie este şi Alexandru Simionca. Bărbatul şi-a pierdut piciorul anul trecut, dar nu a primit de la comisia judeţeană grad permanent de handicap.

Comisia are, însă, indoieli. Şi chiar dacă bătrânul nu poate ajunge în oraş, fiica trebuie să meargă să depună documentele pentru certificatul de handicap. Modificarea legii îl va scuti de acum încolo de calvarul drumurilor inutile.

Mai exista, însă, nemulţumiri. Şeful asociaţiei de nevăzători din Bistriţa Năsăud susţine că modificarea nu face nicio referire la copiii care au un grad de invaliditate ireversibil. La nivel naţional, numărul total al persoanelor cu handicap din România era în martie 2013, de aproape şapte sute de mii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Legi fără handicap pentru invalizi