Antena Meniu Search
x

Castravetele amar, ardeiul negru sau vânăta japoneză, legume unice cultivate de un inginer din Bihor

Castravetele amar, ardeiul negru, vânăta japoneză sau roșia ananas sunt doar câteva dintre legumele exotice cultivate de un inginer bihorean într-o seră unică în ţară. Toate sunt legume ecologice, iar gustul lor inegalabil creează dependeţă celor care le încearcă. În plus, legumele ciudate ar aduce şi o mulţime de beneficii sănătăţii.

de Redactia Observator

la 11.09.2020, 17:39

Vezi și

În sera care se întinde pe mai bine de 1000 de metri pătraţi din Husasăul de Tinca, sunt zeci de soiuri de legume și fructe unice la noi în țară. Plante aduse din aproape toate zonele de pe Glob. Toate certificate ecologic. Cel care le îngrijeşte este un profesor pasionat de tomate. Are peste 50 de soiuri, de toate culorile și gusturile.

Este doar unul dintre soiurile de tomate exotice pe care cercetătorul a reușit să îl facă să rodească la noi. Spune că are proprietăţi anticancerigene. Superputeri ar avea şi tomatele galbene, cele tigru sau cu gust de ananas.

Printre aceste legume cu forme şi culori atipice, mai cunoscut este castravetele amar, recomandat celor care suferă de diabet.

Neobișnuiți sunt și ardeii vineți sau ardeii negri, care la maturitate îşi schimbă culoarea.

Special pentru iubitorii de citrice, profesorul a adus un arbore tropical care tot timpul anului produce mici fructe asemănătoare portocalelor.

Clienţii nu lipsesc şi sunt tot mai mulţi cei care apreciază gustul intens și deosebit al fiecărui produs în parte.

Împreună cu fiica sa care i-a moştenit pasiunea, profesorul vrea să amenajeze şi o seră pentru verdețuri mai puţin cunoscute de români.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Castravetele amar, ardeiul negru sau vânăta japoneză, legume unice cultivate de un inginer din Bihor